De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 12 oktober 2018

Dagtekst van Vrijdag 12 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 12 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


het fysieke Lichaam - analogie met de boom die alleen zijn bladeren, bloemen en vruchten geeft

"Bezitsdrang is op zich niet verwerpelijk. Wie iets wil bezitten heeft daar het recht toe, de natuur heeft hem dat recht gegeven. Zijn fysieke lichaam, bijvoorbeeld, behoort hem toe, en het is wenselijk dat hij het voor zich houdt. Hij kan het gebruiken om allerlei uitwisselingen te doen (woorden, blikken, glimlachen, groeten, hulp), maar hij hoeft het niet weg te geven. 

Kijk naar een boom: hij behoudt zijn wortels, zijn’ stam en zijn takken, maar deelt zijn bloemen en vruchten uit tot vreugde van iedereen; en ook z’n bladeren kunnen nuttig zijn. Dit is hoe de natuur de dingen heeft bedacht. De wijze, die de les van de natuur begrepen heeft, streeft ernaar om de boom te imiteren: hij behoudt zijn wortels, z’n stam en z’n takken – symbolisch gesproken – maar deelt ruimschoots zijn bladeren, bloemen en vruchten uit, dat wil zeggen, zijn gedachten, zijn gevoelens, zijn woorden, zijn licht, zijn kracht. Het is ook aan jullie om te leren wat je kan weggeven en wat je moet bijhouden."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/