maandag 6 augustus 2018

Is Chronische Pijn een Symptoom van Voedingstekorten? Volgens een Studie is Pijn Gerelateerd aan Glutamaat (E621) Consumptie / door Michelle Simmons / 22 juli 2018

Is Chronische Pijn een Symptoom van Voedingstekorten? Volgens een  Studie is Pijn Gerelateerd aan Glutamaat (E621) Consumptie
door  Michelle Simmons , 22 juli 2018

De consumptie van glutamaat, een veelgebruikt smaakstofadditief in zowel westerse als niet-westerse voeding, bleek te zijn  gekoppeld aan chronische pijn, volgens een pilotstudie in Oost-Kenia.


Aangezien studies met betrekking tot glutamaat terrein blijven winnen, biedt het ook inzichten over de invloed op het menselijk brein en lichaam. Glutamaat, als het in de hersenen zit, staat bekend als een veelvoorkomende neurotransmitter. Daarnaast kan het ook dienen als een excitotoxine, dat de zenuwcellen overstimuleert en beschadigt of doodt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een verhoogde consumptie van glutamaat chronische pijnklachten kan verergeren.

Hoewel glutamaat ook een natuurlijk voorkomende chemische stof is in sommige voedingsmiddelen, zoals sojasaus en parmezaanse kaas, wordt het vaker als een levensmiddelenadditief aangetroffen. In de VS wordt het in veel voedingsproducten gebruikt en onder verschillende namen gevonden, waaronder mononatriumglutamaat (MSG), gehydrolyseerd eiwit, proteïne-isolaat, eiwitextract en gistextract. In Kenia, waar het huidige onderzoek werd uitgevoerd, komt de blootstelling van mensen aan glutamaat alleen van een paar voedingsmiddelen die MSG bevatten, met de grootste blootstelling van een gemengd kruidenkruid genaamd Mchuzi Mix, dat Kenianen gewoonlijk elke dag gebruiken om te koken.

Meer lezen >>>