De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 5 augustus 2018

Dagtekst van Zondag 5 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 5 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

objectieve Wereld en subjectieve wereld - de spiritualist moeten leren ze op elkaar af te stemmen

"Terwijl een materialist zijn opvattingen baseert op de werkelijkheid van de zichtbare wereld, beroept de spiritualist zich op de werkelijkheid van de onzichtbare wereld, en het zijn hun overtuigingen die hen macht geven over de ene of de andere wereld. De materialist heeft weinig macht op het vlak van de gedachten en gevoelens, omdat hij te veel banden heeft op het fysieke vlak; voor hem bestaat het gevaar er dus in dat hij niet in staat is om de problemen van zijn innerlijke wereld op te lossen. Wat betreft de spiritualist, vanaf het moment dat hij met zijn psychische vermogens de loop van zijn gedachten en gevoelens kan veranderen, zijn verdriet in vreugde kan omzetten en zijn teleurstellingen in hoop, heeft hij de neiging te denken dat hij even gemakkelijk de buitenwereld kan veranderen. Wel nee! 

De objectieve wereld en de subjectieve wereld bestaan beide. De spiritualist haalt ze niet door elkaar, en omdat hij de overeenkomsten kent die tussen hen bestaan, stemt hij ze op elkaar af om op doeltreffende wijze zijn werk verder te zetten."


Omraam Mikhael Aivanhov