De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 1 augustus 2018

Dagtekst van Woensdag 1 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 1 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Dank u - de kracht van dit woord

"Neem elke dag minstens een paar minuten de tijd om harmonie in jezelf te brengen. Sluit je ogen en probeer je gedachten vrij te maken van de dagelijkse beslommeringen en richt ze naar de bergtoppen, naar de bronnen van het leven die het universum laven. Als je voelt dat je de stroom van gedachten, gevoelens en beelden die door je heen gaat, hebt kunnen stoppen, zeg dan in jezelf “dank u”.

“Dank u,” is het meest eenvoudige woord, maar ook het meest machtige, omdat het alle spanningen oplost. Bij het uitspreken van dit woord, stem je je af op de goddelijke wereld en verlaat je het kleine kringetje van je beperkte zelf om binnen te gaan in de vrede van het kosmisch bewustzijn... Blijf zo lang mogelijk in deze toestand. Wanneer je terug tot jezelf komt, zal je voelen dat nieuwe, heel waardevolle elementen zich in je wezen hebben genesteld: sereniteit, helderheid en kracht..."


Omraam Mikhael Aivanhov