De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 3 augustus 2018

Dagtekst van Vrijdag 3 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 3 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Goede is altijd sterker dan het kwaad -

"Iemand heeft per ongeluk vergif ingeslikt en dat zou hem enorme schade kunnen berokkenen, maar als een arts hem onmiddellijk een krachtig tegengif toedient, is hij gered. Aangezien het tegengif hem alleen terugbrengt naar z’n normale toestand, lijken de effecten ervan minder vernietigend dan die van het vergif. Maar in werkelijkheid is het tegengif nog sterker, want het overwint het vergif. 

Zoals het tegengif machtiger is dan het vergif, is de liefde machtiger dan de haat, is het licht machtiger dan de duisternis en is het goede machtiger dan het kwaad. Omdat we van het goede uitgaan, vinden we het de normaalste zaak en alleen het kwaad trekt onze aandacht omdat het moeilijkheden veroorzaakt. Maar vraag aan het kwaad z’n mening over het goede: het zal jammeren over de klappen die het gekregen heeft. Als je het effect zou kennen dat de doortocht van een lichtende geest heeft op de duistere geesten: ze schreeuwen het uit en vluchten verschrikt weg. Het is niet de lichtende geest die bang is! Om de macht van het goede te begrijpen, moet je het kwaad ondervragen."

Omraam Mikhael Aivanhov