De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 9 augustus 2018

Dagtekst van Donderdag 9 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 9 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Zweten bestaat ook op het gebied van de ziel en de geest -

"Zweten is zeer goed voor de gezondheid. Maar fysiek zweten is niet genoeg, en wees niet verbaasd als ik je vertel dat de ziel en de geest ook moeten zweten. Het is de liefde die de ziel doet zweten, en het is de wijsheid die de geest doet zweten. Uiteraard moet het woord “zweten” hier zeer ruim worden opgevat.

De transpiratie is het symbool van de uitwisselingen die tot stand moeten worden gebracht tussen de microkosmos (de mens) en de macrokosmos (het universum). Op fysiek gebied gebeuren deze uitwisselingen via de huid: we voeren onzuiverheden af en we absorberen energie. Maar op de subtiele gebieden gebeuren deze uitwisselingen via de aura, onze spirituele huid. Dus als ik zeg dat, net als ons fysieke lichaam, onze ziel en onze geest ook moeten zweten, dan bedoel ik dat we op subtiel gebied uitwisselingen moeten hebben met de goddelijke wijsheid en liefde."

Omraam Mikhael Aivanhov