De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 7 augustus 2018

Dagtekst van Dinsdag 7 Augustus 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 7 Augustus 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

ons innerlijk Verblijf - het is dat wat we moeten inrichten

"Hoeveel tijd breng je gedurende één dag werkelijk door met de buitenwereld, met mensen, dieren, planten en voorwerpen? Een paar uur... En hoeveel tijd breng je met jezelf door? Dag en nacht, dus je hele leven... Dit toont aan dat er niets belangrijker is dan je innerlijk leven: het is dan ook daar, in jezelf, dat je orde, schoonheid, overvloed en rijkdom moet brengen.

Maar wat zien we? De meeste mensen zijn bezig met het organiseren van de buitenwereld en deze te vullen met allerlei producten, apparaten, constructies, wapens... Het is indrukwekkend! Maar ondertussen leven ze in innerlijke wanorde, zwakte, ellende, leegte! Het wordt tijd dat ze eraan denken om al wat ze aan de buitenkant realiseren ook vanbinnen te realiseren. Het is prima om in een groot en mooi huis te leven dat aangenaam en comfortabel is ingericht, maar waartoe dient het als men zijn innerlijk verblijf ontvlucht, zoals het geval is bij zoveel mensen?"


Omraam Mikhael Aivanhov