zondag 1 juli 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 8 Een boodschap van Neale Donald Walsch / 6 april 2018 / Geplaatst 1 Juli 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 8
Een boodschap van Neale Donald Walsch
6 april 2018 / Geplaatst 1 Juli 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn dierbare vrienden...
Terwijl wij zoeken, als soort, om de zich steeds uitbreidende, politieke, economische en sociale problemen waar de mensheid zich voor geplaatst ziet, op te lossen – wij zullen wel moeten – als onze pogingen oprecht zijn, onze inspanningen moeten verhogen.

Wij zouden dit op zijn gunstigt kunnen doen door de volgende intrigerende vraag te onderzoeken. (Ook degenen die de “Gesprekken met God” afwijzen):

“Is het mogelijk, gewoon mogelijk, dat er iets is dat wij niet helemaal begrijpen over het leven en God, het begrip over wat alles zou kunnen veranderen?

Deze vraag kan in feite veel meer dan alleen maar intrigerend zijn. Het kan de belangrijkste, meest kritieke, meest cruciale vraag zijn die ooit is gesteld DOOR onze soort OVER onze soort. Op dit moment denken wij dat het antwoord” nee” is, maar op zijn minst handelen wij alsof het antwoord “nee” is. Wij handelen alsof wij alles weten wat er over onszelf te weten is, over het leven en over God. Of, op zijn minst alles wat mogelijk voor ons te weten is, gegeven het huidige niveau van onze technische en theologische ontwikkeling. Dus zijn wij gestopt met het stellen van de vraag.


Dit liet ons een doodlopende straat in gaan bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen van de mensheid. Wij gaan tot op de dag van vandaag door om deze problemen op elk niveau op te lossen, behalve op het niveau waarop deze problemen bestaan.

Als eerste proberen wij onze problemen op te lossen alsof het politieke problemen zijn omdat wij er op deze planeet aan gewend zijn om politieke druk te gebruiken om mensen te laten doen wat zij niet willen doen.

Wij voeren discussies, vaardigen wetten uit en nemen resoluties aan in elke lokale, nationale, regionale taal en denken daardoor dat wij de problemen met woorden kunnen oplossen – maar dit werkt niet.

Welke korte termijn oplossingen wij ook bedenken, zij verdampen al heel snel en dan komen de problemen weer terug. Zij gaan niet weg!

Dus zeggen wij: “Goed, dit zijn geen politieke problemen en zij kunnen niet op een politieke manier opgelost worden. Het zijn economische problemen.” En omdat wij er op deze planeet aan gewend zijn om economische druk uit te oefenen om mensen te laten doen wat zij niet willen doen, proberen wij de problemen op te lossen alsof zij economische problemen zijn.

Wij stoppen er geld in, of halen er geld uit (in de vorm van sancties) om te zoeken naar een oplossing met geld. Maar het werkt niet. Welke korte termijn oplossingen wij ook bedenken, zij verdampen al heel snel en dan komen de problemen weer terug. Zij gaan niet weg!

Dus zeggen wij: “Goed, dit zijn geen economische problemen en zij kunnen niet op een economische manier opgelost worden. Het zijn militaire problemen.” En omdat wij er op deze planeet aan gewend zijn om militaire druk uit te oefenen om mensen te laten doen wat zij niet willen doen, proberen wij de problemen op te lossen alsof zij militaire problemen zijn.

Wij schieten kogels af en gooien bommen om te proberen de problemen met wapens op te lossen. Maar dit werkt niet. Welke korte termijn oplossingen wij ook bedenken, zij verdampen al heel snel en dan komen de problemen weer terug. Zij gaan niet weg!

En dus, omdat er geen oplossingen meer zijn, zeggen wij: “Dit zijn geen gemakkelijke problemen. Niemand had verwacht dat zij in een oogwenk opgelost konden worden. Dit zal een lang en moeilijk ploeteren worden. Er zullen vele levens verloren gaan bij de pogingen om deze problemen op te lossen. Maar wij geven het niet op. Wij gaan deze problemen oplossen als zij ons ombrengen”. En niemand ziet de ironie in onze eigen verklaringen.

Na een tijdje echter, worden zelfs primitieve wezens met weinig bewustzijn moe van het vechten en het sterven van hun eigen zonen en dochters op het slagveld en van hun eigen vrouwen, kinderen en ouderen in de vuurlijn. En dus, na genoeg doden zonder oplossing in zicht, zeggen zij dat het tijd is voor een wapenstilstand en vredesgesprekken. En dan begint de cyclus opnieuw…..

Wij zijn terug aan de onderhandelingstafel en bij de politiek als oplossing. En vredesgesprekken behelzen vaak discussies over wederopbouw en economisch herstel.

En dus zijn wij weer terug bij geld als oplossing. En als deze oplossingen op de lange termijn mislukken komen wij weer terug bij de bommen.

En het gaat maar door en het gaat maar door en zo is het door de hele menselijke geschiedenis gegaan. Alleen de namen van de spelers zijn veranderd, maar het spel is niet veranderd.

Alleen primitieve culturen en primitieve wezens doen dit. Ik weet dat jullie allemaal de definitie van krankzinnigheid hebben gehoord. Krankzinnigheid is steeds weer dezelfde dingen doen en een ander resultaat verwachten.

Zoals ik al zei doen alleen primitieve culturen en wezens dit. Het lijkt erop dat wij onze manieren niet kunnen veranderen omdat wij zozeer gewend zijn om druk uit te oefenen voor oplossingen in onze wereld. Toch zijn geforceerde oplossingen nooit echte oplossingen. Het is gewoon uitstel!

De grote tragedie en de grote droefheid van de mensheid is dat wij altijd uitstellen in plaats van oplossingen zoeken. Hoog ontwikkelde wezens zouden nooit tienduizend jaar lang uitstellen tijdens het oplossen van hun grootste problemen. Hier op deze planeet hebben wij ons nooit ECHT met onze problemen bezig gehouden. Dit weigeren wij gewoon. Wij doen zelfs net alsof wij niet weten wat dit is. En dus dansen wij eindeloos voort en gaan wij eeuw na eeuw door om de wereldproblemen op elk niveau op te lossen, behalve op het niveau waar de problemen bestaan.

Zoals ik al zei zijn de problemen van de hedendaagse mens niet van politieke aard, niet economisch en niet militair. De problemen van de mens zijn van spirituele aard en zij kunnen alleen worden opgelost met spirituele middelen.

Het probleem zit geworteld in ons meest fundamentele geloof over het leven, over elkaar en over het ding dat wij God noemen.

Liefde en knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation - http://www.cwg.org/ - Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.