De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 30 juli 2018

Dagtekst van Maandag 30 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 30 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

een goddelijke Filosofie onthult aan de mensen de onmetelijkheid van hun rijkdom -

"Voortdurend hoor je de mensen klagen dat hen iets ontbreekt. Ze hebben nog niet begrepen dat het hele universum hen toebehoort. Ik zal het jullie zeggen wat hen ontbreekt: ze missen een goddelijke filosofie.

Ik vraag aan iemand: “Ken je al je bezittingen?” – “Ja, dat is niet denderend, een zolderkamer!” – “Maar mijn vriend, als je zoiets zegt dan blijf je opgesloten tussen je eigen vier muren. Ga eens naar buiten, wandel een beetje, breng een bezoek aan je erfgoed. Je bezit een onmetelijk domein. Kom mee met mij, kijk naar wat van jou is: al die bossen, die meren, die rivieren, die sterren... En kijk eens naar alle mogelijkheden van je fysieke lichaam, van je hart, van je verstand, van je ziel, van je geest... Zie je niet dat je buitengewoon rijk bent? Er is niets wat je ontbreekt”. Hoeveel mensen zijn niet als die man die, ondergedompeld in het water, om water blijft roepen: hij zit tot zijn nek in het water, maar hij sterft van de dorst... !"


Omraam Mikhael Aivanhov