zondag 1 juli 2018

Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / 30 Juni 2018 / via Shelley Young

Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
30 Juni 2018 / via Shelley Young


Onlangs werd ons gevraagd hoe we ons uit schuld en schaamte konden terugtrekken. We willen dit vandaag bespreken.

Schuld en schaamte zijn energieën die voortkomen uit een diep verzet tegen jezelf of een keuze die je hebt gemaakt. Ze geven aan dat je vanuit je huidige perspectief wilt dat je beter zou kunnen zijn of beter had kunnen zijn. Het probleem is, omdat schuld en schaamte zulke laag vibrerende energieën zijn, dat ze het moeilijk maken om over te schakelen naar de hogere expressie van het zelf dat je wilt belichamen.

Als je schuld of schaamte voelt vanwege acties of keuzes in het verleden, geeft dit aan dat je een ervaring hebt gehad die niet is hoe je jezelf wilt uiten. Dit is geweldig nieuws! Je hebt geleerd en wilt jezelf opnieuw definiëren. Deze ervaring heeft geleid tot jouw uitbreiding en kan, als je dat toestaat, je helpen bij het verschijnen in een nieuwe, verbeterde versie van jezelf. Maar je kunt die nieuwe versie van jezelf niet vinden terwijl je in schuld en schaamte zit. Je moet het gebruiken als een springplank om je omhoog en uit die energie te brengen naar een betere match met wie je werkelijk bent en hoe je jezelf wilt uitdrukken vanuit je nieuwe, wijzere standpunt.

Als je schuld of schaamte ervaart door te denken dat je niet goed genoeg bent vanwege spijt over vorige acties, vragen wij je welk advies je een ander zou geven die iets soortgelijks had gedaan. Zou je ze vergeven? Zou je hen vertellen wat belangrijk is dat ze hebben geleerd en ze verschillende keuzes zullen maken in de toekomst? Zou je hen willen blijven straffen als ze echt wroeging hadden? Of wil je ze aanmoedigen om vooruit te komen door zichzelf te vergeven en bewuster te zijn? Natuurlijk zou je dat doen! We raden je aan om jezelf dezelfde compassie en leiding te geven als je zo liefdevol aan een ander zou geven.

Het kan handig zijn om te onderzoeken welke behoeften je hebt die niet zijn bereikt en die hebben geleid tot het maken van de keuzes die je hebt gemaakt. Worden die behoeften nu vervuld? Als dat niet het geval is, ga dan als je eigen gids, ouder en beste vriend op pad en ontmoet ze zelf met jouw eigen liefde, steun, empathie en mededogen. Terwijl je de veilige ruimte creëert die deze behoeften erkent en aanpakt, genees je de aspecten van jezelf die dat gedrag hebben aangedreven. Ze zullen de aandacht krijgen die ze zo wanhopig bij je zochten en zullen niet langer hoeven te handelen.

Als je schuld of schaamte ervaart omdat je het gevoel hebt dat je meer in je leven zou moeten doen, raden we je aan je over te geven aan het zijn van je hoogste dienstbaarheid, of je hoogste levensuitdrukking te hebben en dan te vertrouwen op wat zich voor jou ontvouwt en wat wordt ondersteund. Overgave neemt altijd het denkwerk uit dingen.

Je essentie is goed. Je bent goddelijk. Je bent perfect onvolmaakt. Je zult fouten maken, maar als je de les neemt en deze gebruikt om je te vormen tot een betere, meer bevredigende, meer op elkaar afgestemde versie van jezelf, zullen die ervaringen je goed van pas komen. Je kunt jezelf opnieuw definiëren en jezelf opnieuw uitdrukken in elk Nu-moment.

Dierbaren, jullie kunnen eenvoudigweg niet jezelf hekelen of jezelf straffen tot verlichting. Jullie kunnen niet gedijen en tegelijkertijd weerstand tegen jezelf hebben. Jullie moeten je weg vinden naar acceptatie door voorwaarts te gaan en jezelf te begeleiden met je eigen liefde, mededogen en wijsheid. Geef jullie spijt een doel door hen toe te staan je evolutie te dienen en door dat nieuwe ontdekte weten, schijnt jullie ware aard vandaag nog helderder.

Aartsengel Gabriel


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl
Wij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

Alvast bedankt, Ine & Martien