De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 27 juni 2018

Dagtekst van Woensdag 27 Juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 27 Juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Beweegredenen die ons doen handelen zijn belangrijker dan de realisaties -

"De beweegredenen die je doen handelen, het doel dat je wil bereiken, dit is waarmee je je altijd in de eerste plaats moet bezighouden. Of je activiteit bewondering zal oogsten of geld zal opbrengen, schenk daar geen aandacht aan. Het is mogelijk dat je tijdens het volgen van een spirituele leerschool niet veel lijkt uit te richten. Maar als je deze leer beoefent met het doel om ideeën van vrede, harmonie en broederschap in de hele wereld te ondersteunen, voeg je elke dag een aantal elementen toe aan de opbouw van je toekomst. Gedurende lange tijd zal je misschien geen enkel resultaat zien, maar op een goede dag zullen de zegeningen van alle kanten op je afkomen, want je inspanningen om je ideaal te ondersteunen werden genoteerd en je ontvangt er de beloning voor.

Mensen waarderen je op basis van je materiële verwezenlijkingen, terwijl de hemel je waardeert naargelang je beweegredenen. En het is dus van de hemel, niet van de mensen, dat je de beloning mag verwachten voor je werk ter ondersteuning van de ideeën van vrede en broederschap."

Omraam Mikhael Aivanhov