De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 5 juni 2018

Dagtekst van Dinsdag 5 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 5 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Liefde, een bewustzijnstoestand -

"De liefde, de ware liefde, staat niet alleen boven de seksuele aantrekkingskracht, maar zelfs boven het gevoel. De waarachtige liefde is geen gevoel maar een bewustzijnstoestand. 

De aantrekkingskracht tussen twee personen is een kwestie van vibraties, van fluïda, ze is afhankelijk van zuiver fysieke elementen en dus aan veranderingen onderhevig. Het gevoel bevindt zich al hoger dan die aantrekkingskracht, want het kan geïnspireerd zijn door factoren van morele, intellectuele of spirituele aard. Maar ook het gevoel is veranderlijk: de ene dag is men verliefd, de volgende dag niet meer. Terwijl de liefde als bewustzijnstoestand ver boven de omstandigheden en de personen uitstijgt. Het is de toestand van iemand die zich zozeer heeft gezuiverd en zo’n beheersing heeft ontwikkeld dat hij erin geslaagd is zich te verheffen tot de sublieme gebieden van de goddelijke liefde. En vanaf dat ogenblik wordt dit wezen, wat zijn activiteiten ook zijn, bewoond door de liefde en beschikt hij over die liefde om alle schepselen te helpen."


Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/