De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 7 mei 2018

Dagtekst van Maandag 7 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 7 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Afdruk die ieder van onze daden in ons achterlaat -

"In de natuur heeft ieder ding zijn etherisch dubbel. Om het even wat een mens doet, hij doet het in tweevoud. Het origineel van de handeling gaat weg, maar laat in hem wel een merkteken achter, zoals een stempel of een handtekening. Als hij iets goeds heeft gedaan, gaat dat goede weg, maar in hem, op etherisch vlak, laat het een spoor van dezelfde aard achter, dat hem ondersteunt en versterkt. Als hij iets slechts heeft gedaan, gaat dat slechte ook weg, maar het laat een dubbel van precies dezelfde aard achter, dat hem geleidelijk zal aanvreten en doen wegkwijnen.

Kijk wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer een man een misdaad heeft begaan. Waarom wordt hij, zelfs jaren later, nog steeds achtervolgd door herinneringen, door beelden die steeds weer bij hem opkomen en hem niet met rust laten? Nochtans is dat verleden tijd en blijft er geen enkel zichtbaar spoor van die handelingen meer over, en hij zou het gerust al vergeten kunnen zijn. Maar nee, want het dubbel is gebleven, en dat is juist hetgeen deze obsessies, deze beelden teweegbrengt die hij maar niet kwijtraakt. Op dezelfde manier volgt al het goede, dat iemand doet, hem tot in de eeuwigheid."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/