De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 17 mei 2018

Dagtekst van Donderdag 17 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 17 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de kosmische Intelligentie - haar erkennen versterkt onze mentale vermogens

"Je kan vaststellen dat bij sommige mensen de scherpzinnigheid, het doordringingsvermogen, de helderheid van geest met de jaren toenemen, zelfs tot op hoge leeftijd, terwijl ze bij anderen integendeel snel afnemen. Waarom? Omdat de eersten bewust of onbewust al vroeg de gewoonte hebben aangenomen om zich te verbinden met de kosmische intelligentie. Ze geloven in haar, ze staan voor haar open, ze houden van haar, en geleidelijk aan openbaart deze zich aan hen, want zij wordt aangetrokken door die liefde. Terwijl de anderen, die de manifestaties van deze Intelligentie in het universum niet erkennen, zich afsluiten van de weg naar het ware begrip. Ze denken dat ze slechts kunnen vertrouwen op hun eigen beperkte verstandelijke vermogens, maar omdat ze niet worden gevoed, verzwakken ze uiteindelijk op korte tijd.

Nu kan iedereen de keuze maken: de weg volgen van alle materialistische wetenschappers en filosofen, of de weg van de wezens die geleerd hebben om de eerste plaats te geven aan de geest. Zij namen al vroeg de gewoonte aan om uit de oneindige oceaan van de kosmische Intelligentie te putten en ze ontvangen elke dag openbaringen."


Omraam Mikhael Aivanhov