De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 8 mei 2018

Dagtekst van Dinsdag 8 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 8 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Hindernissen van het leven - het is dankzij hen dat we ons kunnen verheffen

"Je hebt al wandelingen gemaakt in de bergen. En dan heb je gemerkt dat het de oneffenheden van de rotsen zijn die het je mogelijk maken om te klimmen. Wat zou je doen op een gladde rots?... Dus wat je begrepen hebt van de bergtochten, waarom kan je dat niet toepassen als het gaat om die zoveel belangrijkere reis die het leven is? Waarom wens je een leven dat rimpelloos verloopt, zonder hindernissen? In die omstandigheden zal je de top nooit bereiken en vooral, de afdaling … wat een tuimeling!

Gelukkig voor jou zit het leven vol oneffenheden, het is dankzij hen dat je nog leeft. Klaag dus niet over obstakels, over ongemakken, over vijanden: zonder hen zou je niets hebben om je aan vast te houden om hogerop te komen. Degenen die ongestoord, op hun gemak en in weelde wensen te leven, beseffen niet dat ze daarmee in feite bezig zijn hun ongeluk te vragen. Het is maar goed dat de Hemel niet naar hen luistert, hij weet wat ze nodig hebben om vooruit te gaan."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/