De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 29 mei 2018

Dagtekst van Dinsdag 29 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 29 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het ware Geluk - een toestand die door niets kan worden verstoord

"Het ware geluk wordt gekenmerkt door standvastigheid. Je zal zeggen dat het leven slechts een aaneenschakeling is van veranderingen: successen en mislukkingen, overvloed en armoede, oorlog en vrede, gezondheid en ziekte... en we zijn wel verplicht om die veranderingen te ondergaan. Aan de buitenkant is dat inderdaad onvermijdelijk, maar innerlijk niet. Een oorlog kan uitbreken, je kan ziek worden, je kan plots je hele fortuin verliezen, verlaten worden door je man of je vrouw, je kinderen, je vrienden, zonder evenwel je evenwicht te verliezen. Waarom? Omdat je bewustzijn niet blijft steken op het niveau van de gebeurtenissen: voor elke moeilijkheid, voor elke beproeving vind je een uitleg, een waarheid die je troost en kalmeert.

Diegene die gewend is om heel hoog te klimmen met de gedachte, bekijkt de dingen in een ander daglicht. Hij kan beroofd worden, vervolgd worden, maar omdat hij weet dat dit alles voorbijgaat, dat hij onsterfelijk is, dat niets hem echt kan raken, vindt hij nog steeds het geluk, daar waar al de anderen bezwijken."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/