De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 25 april 2018

Dagtekst van Woensdag 25 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 25 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Waakzaamheid en helderheid zijn onmisbaar in het spirituele leven -

"Iedere spirituele oefening, iedere inspanning om dichter bij God te komen en zich met Hem te verenigen, geeft resultaten. Maar het is niet omdat je gedurende enkele seconden het gevoel had te versmelten met het kosmische bewustzijn, dat je je moet inbeelden dat je gedachten, je gevoelens en je daden voortaan altijd geïnspireerd zullen zijn door je goddelijke natuur, door je hogere Zelf. Nee, helaas niet! Je lagere natuur zal haar woordje blijven meespreken, maak je geen illusies. Integendeel, meer dan ooit is het nodig dat je nog waakzamer en helderder bent. Want niets is zo schadelijk voor het spirituele leven als geen helder inzicht in jezelf te hebben.

Fouten begaan is niet zo erg, op voorwaarde dat je ze herkent om ze te kunnen herstellen en ze niet te herhalen. Wat wel erg is, is denken dat je door de Heilige Geest geïnspireerd wordt, terwijl je in feite bezig bent te gehoorzamen aan slechte neigingen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/