De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 18 april 2018

Dagtekst van Woensdag 18 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 18 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Zon - symbool van Gods onvoorwaardelijke liefde

"De zon schijnt en ze schijnt zonder dat ze moet weten of de schepselen naar wie ze haar stralen zendt, intelligent of dom, goed of misdadig zijn, of ze haar weldaden verdienen of niet verdienen: ze verlicht hen allemaal zonder onderscheid. Daarom kun je zeggen dat de zon het beste symbool is van de goddelijke liefde. 

Neem de meest uitzonderlijke mensen die op aarde hebben geleefd: ze hadden allemaal een paar vooroordelen, enkele voorliefdes en zelfs enige vijandschappen. Ja, zelfs de grootste profeten en de grootste Meesters konden zich niet volledig bevrijden van de behoefte om de wet van de rechtvaardigheid toe te passen en de slechteriken te straffen, want niets is moeilijker dan dat. Alleen de zon kijkt naar de mensen zoals God Zelf. Zij weet dat ze goddelijke vonken zijn, die op een dag in de schoot van de Eeuwige zullen terugkeren. Dat is de reden waarom de zon al duizenden jaren het geduld opbrengt om door te gaan met hen te verwarmen, te verlichten en te bezielen. Geeft dat je niet het verlangen om te doen zoals zij?"

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/