De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 14 maart 2018

Een hartslag om te herinneren / Een boodschap van Alan Cohen / 1 maart 2018

Een hartslag om te herinneren
Een boodschap van Alan Cohen
1 maart 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Toen ik wilde betalen in de supermarkt viel mij op dat de kassière een ongebruikelijke tattoo op haar onderarm had. “Wat is dit voor tattoo?” vroeg ik Ciani. Zij glimlachte. “Het is een kopie van de laatste hartslagen, de ECG van mijn oma.”

Opeens vervaagde het hele proces van afrekenen voor mij. Ik wilde meer van haar weten.

“Ik hield heel veel van mijn oma en ik was bij haar in het ziekenhuis tijdens haar laatste momenten. Ciani ging verder. “Als herinnering aan onze band vroeg ik de verpleegster om een uitdraai van haar ECG en die heb ik als tattoo laten zetten. Als ik ernaar kijk herinnert het mij aan haar en voel ik dat zij dichtbij mij is!”

Toen ik naar huis reed kon ik het beeld niet uit mijn hoofd krijgen. Het liet mij nadenken over de waarde van een hartslag. Ons hart slaat ongeveer 100.000 keer per dag en 34 miljoen keer per jaar. Wij houden ons normaal gesproken met allerlei zaken bezig en denken niet aan onze hartslag. Toch weet ik zeker dat Ciani en haar familie tijdens de laatste momenten op de drempel van haar overgang er alles voor over zouden hebben gehad als deze hartslag door zou zijn gegaan. Op dat moment betekende een hartslag alles!


Op een dag zullen al onze harten ermee stoppen, maar terwijl zij nog steeds kloppen zouden wij er goed aan doen om hen allen als kostbaar te zien. Elke hartslag vertegenwoordigt Gods intentie dat wij een doel in deze wereld hebben en een reden om te leven. Terwijl velen van ons geloven dat wij hier zijn om opmerkelijke dingen te doen en/of veel geld te verdienen, is onze echte missie gebaseerd op de kwaliteit van onze relaties. Aan het einde van ons leven is het niet de tijd op kantoor die wij ons zullen herinneren, maar de betekenisvolle momenten met onze familie en geliefden. Laten wij niet wachten totdat onze geliefden er niet meer zijn, of bijna weg zijn, en hen vieren. Laten wij hen vertellen: “Ik hou van jou” en dingen doen om die liefde te tonen terwijl zij (nog) bij ons zijn.

Je zou kunnen zeggen dat er dingen zijn die je noodzakelijk moet doen en die vervelend of lastig zijn en dat je daardoor moet wachten totdat je wat tijd voor jezelf hebt, om jezelf te vermaken. Toch is het zo dat als het je intentie is om volledig te leven, je elke situatie kan omdraaien naar een platform van levendigheid door verbinding.

Tijdens een rit met een shuttlebus van een vliegveld naar een autoverhuurbedrijf, vond ik de bestuurster verrukkelijk. Deze vrouw verwelkomde je geweldig, was voorkomend en hulpvaardig. Zij maakte grappen met de passagiers en maakte de rit tot een plezier in plaats van zich te gedragen als een werkezel. Ik werd door haar gedrag zo geraakt dat ik een email stuurde naar haar manager om haar complimenten te maken. De volgende keer bij het vliegveld ontmoette ik haar weer en zij vertelde mij dat zij de email had uitgeprint en thuis aan de muur had gehangen. Het kostte mij een paar minuten om de email te schrijven maar het effect ervan ging verder dan woorden kunnen zeggen.

Een Cursus in Wonderen vertelt ons dat de snelste route naar verlichting het beste maken van onze interpersoonlijke connecties is. Het samenzijn met mensen kan vermeden worden maar het kan opwindend zijn en helend. Een Joodse vriend van mij ging naar het vliegveld om een rabbi op te halen die een presentatie zou houden in de plaatselijk synagoge. Toen de twee naar de uitgang van de parkeerplaats van het vliegveld reden moest de bestuurder beslissen of hij de tol wilde betalen aan een automaat of aan een mens. De rabbi vertelde mijn vriend: “Laten wij bij die persoon betalen. De Schepper heeft ons elkaar gegeven om de levens van elkaar te verhogen en wij moeten nooit de mogelijkheid tot verbinden missen!”

Toen ik weer in de supermarkt was vroeg ik Ciani of zij van haar werk hield. “Het gaat best,” zei zij, “maar soms voel ik mij verveeld.”

“Is er een manier waardoor je werk wat opwindender kan zijn?” vroeg ik.  

Zij dacht even na. “Niet dat ik weet. Het is gewoon wat het is.” 

Ik vertelde haar dat ik echt onder de indruk was van haar verhaal over de tattoo en dat ik er een artikel over wilde schrijven om anderen te inspireren om waarde te hechten aan hun betekenisvolle relaties. Ik vroeg haar of ik haar  verhaal voor dit doel mocht gebruiken.

“Dat zou pas opwindend zijn!” gaf zij ten antwoord. 

Als wij dingen doen die voor ons betekenisvol zijn brengen wij een kleine golfslag in beweging van positieve gebeurtenissen die iedereen beweegt die hij raakt. Ciani’s grootmoeder hield ontzettend van haar en dat stimuleerde Ciani om de tattoo te laten zetten als herinnering aan haar. Ik werd weer geraakt door het zien van de tattoo en kreeg de inspiratie om erover te schrijven. Het idee van een artikel tilde Ciani op en opeens was haar werk opwindend.

Misschien kan het lezen hiervan jullie inspireren om waarde te hechten aan jullie relaties en kunnen jullie je liefde uitdrukken aan iemand of nemen jullie een gewone wereldse situatie en verhogen die tot een beloning van de ziel.

Een Cursus in Wonderen vertelt ons dat als jullie een vriendelijke daad verrichten die verder kan gaan en duizenden mensen kan raken die jullie nooit zullen ontmoeten.

Zie de waarde van een enkele hartslag in!

© 2016 Alan Cohen Publicationshttp://www.alancohen.com - Alan Cohen is the author of many popular inspirational books, including the just-released Enough Already: The Power of Radical Contentment. For more information about Alan’s other books and free daily inspirational quotes via email, visit www.alancohen.com, email info@alancohen.com, or phone 1 808 572-0001.