De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 12 februari 2018

De illusie van angst / 11 februari 2018 - Ronald Smit


De illusie van angst
11 februari 2018  - Ronald Smit

“Angst is niet echt… het is een product van het ego! Angst is slechts een uiting van de hersenen zonder enkele vorm van waarheid. Angst probeert slechts de kracht en de echte wijsheid te blokkeren die in staat is om elke belemmering te overwinnen.”

Deze uitspraak is echter voor velen een omstreden uitspraak… velen van ons zeggen dat angst voor de mens een waarschuwing is en dat wij dit moeten ervaren.

Hierover kan ik maar één ding zeggen…

“Jullie hebben gelijk”.

Maar hebben jullie eigenlijk wel eens goed nagedacht waarvandaan deze angst komt?

Waarvoor wij deze waarschuwing nodig hebben?

Angst is een uiting van het ego, alleen door angst en andere negatieve aspecten van het leven kan het ego overleven en overwinnen.


Angst ontstaat op het moment als wij bijvoorbeeld dreigen iets te verliezen door een bepaalde bezigheid of actie.

Hierdoor creëert het EGO de angst.

Maar als wij ons nu eens geen zorgen meer hoeven te maken dat wij iets zouden verliezen, omdat we alles al eigenlijk hebben?

Als wij nu eens geen waarde meer zouden hechten aan dingen die wij zouden kunnen verliezen, omdat alles in overvloed al aanwezig is?

Alle dingen in het leven die wij vergaren zijn vaak vergankelijke dingen, zoals een auto, een huis of een groot kapitaal.

Maar ook een relatie hoort hierbij die wij vaak als een overwinning zien en als een bezit…

Zelfs voor de dood hoeven we niet bang te zijn omdat de dood niet bestaat… oké… je gooit misschien je aardse kleed af… maar zoiets als de dood bestaat niet, we veranderen enkel in een staat van ZIJN.

Wat nu lieve vrienden, wat nu als wij dit eens zouden mogen gaan loslaten… al die angsten die we van ons af mogen werpen… loslaten, hiermee bedoel ik niet dat jullie ineens alles moeten wegdoen of de relaties moeten gaan stoppen, maar meer om er geen bezittelijke waarde meer aan te hangen.

 Gewoon door alles te gaan accepteren zoals het is, en met de instelling dat alles gewoon goed is zoals het is.

Alles wat de mens nodig heeft in zijn of haar leven heeft hij immers al, dit zit in hem of haar.

Boor deze gratis giften aan en leer ze te gebruiken.

Verblijf elke dag weer in pure liefde en creëer vanuit jouw zuivere bewustzijn de werkelijkheid die jij voor jouzelf zou willen zien.

Alles is mogelijk lieve vrienden want wonderen bestaan, ik zie ze elke dag weer ontstaan om me heen en in het Goddelijke werk dat ik mag doen.

Wordt bewust lieve vrienden, en hiermee bedoel ik ….. ZUIVER BEWUST want daar vind je de mogelijkheid tot creatie.

Een hele fijne dag lieve vrienden. ☺

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, ♥