De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 7 januari 2018

Waarom Goud noch Zilver Enige Antwoorden Bevatten. / Maandag, 1 januari, 2018 / Anna von Reitz

Waarom Goud noch Zilver Enige Antwoorden Bevatten.
Maandag, 1 januari, 2018  / Anna von Reitz

De afgelopen paar maanden hadden mensen de wens om te discussiëren over de voor- en nadelen van een zilver- versus goudstandaard om monetaire waarden te bepalen en zo ver als dat reikt, is zilver een voor de hand liggende keuze. Het is onze oorspronkelijke geldvorm en is het minst onderhevig aan manipulatie. Ik heb dat vanaf Dag Eén gezegd toen de kwestie van geldvormen, die gedekt werden door edelmetalen, ter sprake kwam. En ik zeg dit nog steeds.

Nochthans, zoals ik in mijn discussie over de Geit Standaard (Sjra: zie vorig artikel) probeerde te verhelderen, kan bijna alles wat een feitelijke waarde heeft dienen als standaard voor uitwisseling: een zonde, een vrouwtjesgeit en $200 hebben in het huidige waardesysteem dezelfde waarde en het maakt niet zo veel uit hoe je het vormgeeft. 

Het belachelijke van het hele concept zou via het voorbeeld duidelijk moeten zijn, maar te oordelen aan sommige reacties die ik gekregen heb, zijn er nog steeds mensen die de grap niet begrijpen.  

Ze weten dat het huidige monetaire systeem nep is en ze kunnen hoofdstukken en vers citeren waarom het nep is. Het “geheim” van de Federale Reserve is nu welbekend: cheque-vliegeren is wat de rest van ons dat noemt. Een verzekering is onthuld niets meer te zijn dan gelegaliseerd gokken. In feite staat de bankierende bedrijfstak in z’n geheel bekend als een criminele onderneming, gericht op diefstal van diverse aard, fraude van diverse soort en van knechting van diverse soort.

Dus --- nu denken jullie dat het “teruggaan naar de goud- en/of zilverstandaard” het antwoord is?

Denk daar nog eens goed over na! 

Ten eerste, er is al enorm veel meer goud gedolven dan de ratten toegeven. Tonnen. Kilometers lange tunnels die er mee gevuld zijn. Kolossale, enorme, ondenkbare hoeveelheden goud. Jullie hebben dat niet gezien, maar ik wel.

Ten tweede, er zijn nu manieren om eindeloze hoeveelheden goud te onttrekken aan gewone materialen. Er kan goud worden gewonnen uit zand, uit gemalen glas, uit zeewater --- noem maar op --- er kan goud uit worden gewonnen. Er is nu een eindeloze voorraad beschikbaar, net zoals er een eindeloze voorraad papieren geld beschikbaar is. En nogmaals, jullie hebben dat niet gezien, maar ik wel.

De dienstdoende ratten staan allemaal klaar om ons te verassen met deze nieuwe dans om het goud en laten het jullie kopen tegen meer dan duizend dollar per ounce. Zij zullen proberen jullie te laten geloven dat goud zeer schaars en waardevol is. Ze zullen jullie echter niet vertellen hoeveel ze al hebben opgeslagen. Ze zullen niet onthullen hoe gemakkelijk ze, op aanvraag, nog meer kunnen winnen. Dit is allemaal uitgedacht om jullie te laten denken dat goud waarde heeft omdat het verondersteld wordt schaars te zijn en in beperkte voorraad, terwijl het dat niet is.

Het is gewoon een iets andere versie van dezelfde oude schtick. (Sjra: volgens Wikipedia: Vanwege de wortels in komedie en showbusiness heeft het woord schtick een connotatie van een gekunstelde en vaak gebruikte act, iets dat opzettelijk is gedaan, maar misschien niet oprecht, vaak een vorm van bedrog). En dezelfde soort processen kunnen worden toegepast om zilver te maken. Dus, van edele metalen zijn geen lange termijn verbetering te verwachten. Of van papier. Of van geiten.

Het uitgangpunt is dat we het hele concept van geld en de manier waarop we waarde symboliseren, wat we waarde toekennen, volledig opnieuw moeten overdenken.

Wanneer we waarde toekennen aan uiterlijke dingen, maken we onszelf slaaf van die dingen. We hebben dit allemaal gezien, we zijn er allemaal het slachtoffer van geworden en toch schijnt nauwelijks iemand in staat te zijn om dit vierkant onder ogen te zien. We hebben als slaven geleefd onder stukjes papier en getallen in bankregisters. Zullen we nu als slaven gaan leven voor kleine stukjes metaal en nog meer getallen in bankregisters? Nogal wiedes?  

Het wezen van afgoderij is dat je iets neemt in de uiterlijke wereld en het verheft om een god over jou te zijn. Of het nu een munt is, of een stuk papier, een geit, een religieus relikwie of een dictator. Het doet er nauwelijks toe welke vorm de afgod aanneemt.

Op een of andere manier moeten we boven deze onvolwassen toestand van zelf-slavernij en waanidee uitgroeien. Deze kronkel in ons logische circuit. Om dit te doen moeten we ons bewust worden van het probleem en van de waarheid. 

Het probleem is dat we heel gemakkelijk het spoor kwijtraken tussen het symbool van waarde en van de waarde zelf. De waarheid is dat, totdat we tot een meer zinnige en volwassen draagvlak van symbolische waarde kunnen komen, we ten prooi liggen aan de criminelen die optreden als tussenpersonen, die de waargenomen waarde van deze symbolen controleren en onze toegang er toe beperken.

Hoe veel van jullie hier willen de rest van je dagen doorbrengen met buigen voor criminelen en armlastig leven? Naar hun pijpen dansen omdat zij de toevoer van “onvervalste” stukjes papier of stukjes metaal controleren, een van beiden?

Dit is waarom ik al heel lang gezegd heb dat we een wereld standaard munt of munteenheid stelsel of beiden nodig hebben, dat is gebaseerd op de waarde van alle natuurlijke bronnen, alle grondstoffen die verhandeld worden en op alle arbeid op Aarde. Dit is de enige manier om “eerlijk” geld te hebben dat bestand is tegen hamsteren en speculatie en manipulatie.

Stel je eens voor wat zou gebeuren wanneer we van geiten de standaard van waarde zouden maken. Ineens zou iedereen geiten gaan fokken en de geiten zo snel als maar kon gaan afleveren en wanneer de markt verzadigd zou raken met de “waarde” van geiten, zou de prijs van geiten kelderen. Datzelfde geldt voor iedere grondstof die je je kunt indenken, inclusief goud en zilver.

Het enige antwoord dat deze gekt omzeilt is het antwoord dat ik jullie gegeven heb --- baseer de waarde van jullie geld op alle goederen en diensten (arbeid), wereldwijd. Dan is voor ons de enige manier voor zo’n soort geld om in waarde te stijgen, beter te zorgen voor de Aarde en beter te zorgen voor onszelf en de planten en de dieren die de Aarde met ons delen. Zo’n geld houdt op een afgod en een doel op zichzelf te zijn en wordt definitief een motivatie.

En dat is wat we in belangrijke mate nodig hebben op deze planeet --- motivatie om te doen wat juist en goed is.

----------------------------

Bekijk dit artikel en meer dan 800 andere op Anna’s website hier: www.annavonreitz.com

Het origineel is te lezen onder artikel 819 – Why Neither Gold Nor Silver Hold Any Answers

Om dit werk te ondersteunen zoek de PayPal op deze website.

Toelichting:

Anna von Reitz is een rechter in Alaska. Geen federale rechter maar een rechter die de grondwettelijke wetgeving van het Land volgt. Dat is een groot verschil waarvan de meeste Amerikanen niet op de hoogte zijn, laat staan de rest van de wereld en waaraan Anna tot nu toe bijna 800 artikelen heeft gewijd.

U kunt zich afvragen: “Wat hebben wij als Europeanen daar mee te maken? Dat is Amerika en wij wonen in Nederland/Europa!” Bestaan er wel zulke grote verschillen in de wereld als het gaat over eerlijkheid en betrouwbaarheid en rechtvaardigheid? En kwesties als vrede en vrijheid? Is het dan niet nuttig en behulpzaam om over de grenzen heen te kijken, ook over persoonlijke grenzen?

Ik verwijs ook even naar een vorige artikel van Anna: nummer 814 De Geit Standaard
De uitleg van Anna is zo logisch dat we helemaal aan de eenvoud er van voorbij kijken.
Zijn er nog andere verklaringen hiervoor? Natuurlijk, we zijn al generaties lang opgegroeid en dit systeem en dit systeem is het enige waarmee we vertrouwd zijn. Hoe corrupt het ook is. En tot nu toe heeft ons vrijwel niemand op een eenvoudige en heldere wijze op deze corruptie gewezen.

Ik wens u allen veel wijsheid toe en groet u met de meest vriendelijke hartelijkheid.
Sjra