De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 5 januari 2018

Dagtekst van Donderdag 4 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 4 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Stilte die leven en volheid is -


"De echte stilte is niet enkel de afwezigheid van lawaai, de echte stilte is niet sprakeloos. Ze is evenmin leeg, integendeel, de echte stilte draagt volheid in zich, ze is levend, vibrerend en ze spreekt, ze zingt.


Je vraagt hoe je die stilte kan horen … Door de grote trommels, dat wil zeggen de passies, de chaotische gevoelens en gedachten die steeds maar doorgaan, te doen zwijgen. Dat vraagt veel werk en het vereist veel geduld en een grote beheersing van ons psychisch leven. Wanneer al die innerlijke stormen eenmaal bedaard zijn, zal de stilte dichterbij komen en zal ze zich om je heen verspreiden en je omhullen met haar prachtige mantel. Helderheid zal neerdalen en je zal voelen dat er iets heel machtigs de wereld beheerst en regeert: de grote oorspronkelijke stilte waaruit de schepping is ontstaan en waarin ze op een dag zal terugkeren."