De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 12 januari 2018

Dagtekst van Donderdag 11 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 11 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het fysieke Lichaam moet de tempel van de geest worden -

"Onze geest is een onsterfelijke vonk die uit de schoot van de Eeuwige is ontsproten. Alle vermogens en alle kennis van de Schepper liggen in de geest besloten en als hij deze niet kan openbaren, is het omdat hij beperkt wordt door de ondoorzichtige materie van ons fysieke lichaam. Maar dat is geen reden om het lichaam te verachten, zoals sommige asceten of kluizenaars gedaan hebben. God heeft ons lichaam met grote kennis en wijsheid in elkaar gezet. Het is het beste instrument dat we gekregen hebben en wanneer we er elke dag op inwerken om de materie ervan te zuiveren en te verfijnen, maken we het gereed om in harmonie met de geest te vibreren.

De mens die zijn lichaam veracht en verwaarloost, maar ook degene die er slechts sensueel genot in zoekt, begaat een vergissing. Alleen hij die begrijpt dat het de taak van het lichaam is om alle vermogens van de geest te openbaren, om op een dag de levende tempel van de geest te worden, is op de goede weg. Hoe kan men menen dat de enige functie van dit lichaam, dat God aan de mens gegeven heeft, zou zijn om zich tegen de geest te keren, om de vlam van de geest te doven, die juist van de mens een zoon van God maakt?"