De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 7 december 2017

Dagtekst van Woensdag 6 December 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 6 December 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Obstakels - je overwint ze door je te verheffen tot je hogere Zelf


"Wegen en straten zijn over het algemeen erg verzadigd, scheepvaartroutes zijn dat minder en luchtvaartroutes nog minder; in de lucht kan je je ongehinderd aan een zeer hoge snelheid verplaatsen.

Laten we nu deze feiten eens interpreteren. Wie aan de grond gekluisterd blijft, dat wil zeggen, wie er alleen op uit is om te voldoen aan de eisen van z’n maag, z’n buik, z’n geslachtsorganen, komt veel obstakels tegen, omdat hij stoot op de materiële belangen van zijn omgeving. Als hij zou zeggen: "Omdat dit zo is, zal ik via het water gaan ', wat overeenkomt met het astrale vlak: gevoelens, emoties, dan zal hij vrijer kunnen bewegen, maar toch zal hij opnieuw in conflict komen, nu met de wensen en hartstochten van de anderen. "Goed, dan zal ik eens via de lucht proberen", het mentale vlak, het gebied van het denken. Dat is nog beter, een grotere ruimte zal zich voor hem openen; maar nu zal hij geconfronteerd worden met degenen die niet dezelfde filosofische, wetenschappelijke, religieuze of politieke opvattingen hebben. Als hij helemaal geen obstakels meer wil tegenkomen, moet hij zich verheffen boven de lucht, tot de subtiele, heldere en lichtende gebieden van de ether, dat wil zeggen, tot zijn hogere Zelf."