De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 21 november 2017

Heavenletter 2889: Je Bent Een Sterk Wezen / Geplaatst 21 november 2017

Je Bent Een Sterk Wezen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 21 november 2017


God zei:

Je hoeft niet z o emotioneel te zijn als je bent. Ik heb het niet over hoezeer je wel of niet je emoties uitdrukt. Of je je emoties nu voor jezelf houdt of niet, je hebt ze. Je hebt er een overvloed aan. Liefde, die voorbij emotie ligt, verheft je leven. Alles wat minder is dan liefde haalt je een aantal graden naar beneden. Je weet wat het is om je zwak te voelen met emotie. Alles wat niet liefde is, is minder, weet je. Onthoud dat Ik niet over liefde spreek als een emotie. Liefde is wat het is en valt buiten elke categorisering.

Al de emoties die je op één dag ervaart onderbreken je geluk. Je zou zonder hen gelukkig zijn. Je zou gelukkig zijn wanneer je niet geschokt was, teleurgesteld, bezorgd, gedesillusioneerd en zo voort. Zelfs wanneer je niet zo opgewonden en enthousiast werd en meer in evenwicht bleef, zou het leven al gemakkelijker verlopen. Wanneer je maar niet onrustig werd van welke wind er maar waait. Wanneer je dat maar niet zou doen. Wanneer je maar vredig en liefdevol zou blijven en in het besef dat, wat er ook gebeurt, het in orde is, zelfs wanneer het, in jouw termen, dat niet is. Er zijn duizenden dingen die jij ongepast vindt, verkeerd, ondraaglijk en zo voort.


Iemand stampte op je bloemen. Iemand trok eruit wat zij als onkruid beschouwden en het waren juist jouw favoriete bloemen, en je bent bedroefd. Het kan niet juist zijn dat dit gebeurde, en misschien heb je daar wel gelijk in. Maar toch moet je het onmiddellijk achter je laten en sombere gedachten je niet naar beneden laten halen. Er is op je tuin gestampt, maar moet dat ook voor je hart gelden ? Moet je dan op je hart stampen, het belegeren, het beschimpen en kwellen?

Wat het ook maar is dat er gebeurt, het hoeft je niet naar beneden te halen. Het maakt niet uit hoe ernstig iets voor jou is, je moet een weg in jezelf vinden om het los te laten. Wees korter van geheugen, geliefden, als het om dingen gaat die jullie levensvreugde verstoren. Zelfs de zeer ernstige dingen moeten verdwijnen, en dat zullen ze ook zeker doen.

Er is zoveel in de wereld dat jij verschrikkelijk vindt. Je vindt misschien het verlies van je portemonnee net zo erg als je het verlies van een lichaamsdeel zou vinden. Je kunt veel gebeurtenissen per dag tegenkomen die je van je gerechtvaardigde geluk af houden. Het aantal kleine en grote pijnlijke dingen per dag is monumentaal. Daar moeten We wat aan doen.

Je hebt soms het gevoel dat je geen huid hebt die je beschermt. Je hebt soms het gevoel dat je geen skelet hebt dat jou bij elkaar houdt. Houd er alsjeblieft mee op om jezelf als een zwakkeling te zien wanneer er in jouw ogen aanslagen op je leven worden gedaan. Jouw leven is van jou. Het is er niet voor iemand anders om op te vitten. Je leven hoeft niet overgeleverd te zijn aan de genade van de gebeurtenissen die er in plaats vinden. Dat moet niet, want anders ben je steeds weer gewond. Zie je hoe je jezelf kwetst?

Je bent geen emotionele zwakkeling. Je bent een sterk Wezen. Je zou het niet zover gebracht hebben wanneer je niet sterk was. Er zit gewoon een té groot tijdsinterval tussen een gebeurtenis en jouw herstel daarvan. Je weet dat je zult herstellen. Dat heb je altijd gedaan. Je bent niet zo kwetsbaar als je denkt, je bent alléén maar traag in het er boven uit rijzen. Laten we je herstel versnellen.

Zeg tegen jezelf: "Ik sta sterk in het leven. Ik ben niet zo omvergewaaid als ik ooit was. Niet iedere kleine speldenprik hoeft mijn huid te doorboren. Wat er ook gebeurt, ik sta mezelf toe om de steek slechts een ogenblik te voelen, en dan vind ik iets anders om mijn aandacht op te richten. Wanneer ik niets meer heb om aan te denken, dan zal ik aan God denken. Bewustzijn van God en bewustzijn van meer aardse gedachten kunnen niet tegelijkertijd bestaan. Het kan niet, en ik kan het niet toestaan. Ik zal omhoog kijken naar God. Ik kan niet zo stom zijn dat ik naar beneden blijf kijken naar wat me pijn doet.

Natuurlijk ben ik zo stom geweest en nu kies ik ervoor om door God aangedreven te worden in plaats van door gebeurtenissen. Ik doe alle emoties die mij verzwakken, weg. Ik ben er klaar mee. Ik zeg tegen hen: "Wegwezen!" En dan vervolg ik mijn weg."

Vertaald door: ancoterpstra