De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 14 september 2017

DOORHEEN HET GEBOORTEKANAAL /13 september 2017 / Door Fran Tielemans

DOORHEEN HET GEBOORTEKANAAL
13 september 2017 / Door Fran Tielemans

Momenteel gaan we allen door een geboortekanaal. Elke geboorte is een uitdaging, waar heel wat spanning aan vooraf gaat, en die voelen we nu. Je kan geconfronteerd worden met gebeurtenissen waardoor duidelijk wordt dat je bepaalde dingen dient te herzien, of dat je dingen anders dient aan te pakken. De trilling stijgt zelfs letterlijk, wat velen aanvoelen als extra belasting van hun zenuwstelsel, grote onrust, moeite om te focussen, stoornissen in hartritme, paniekaanvallen, vermoeidheid, enzovoort.

Het geboortekanaal waar we nu inzitten, heeft veel te maken met het laatste stuk van de Pluto-retrograde. Wat er ook best getransformeerd wordt: het wordt je wel heel erg duidelijk gemaakt nu, je kan er niet meer omheen. Het hoeft niet donker te zijn in die tunnel. Je kan zelf op elk moment het licht aansteken, door je heel bewust te verheffen boven je emoties en verkalkte denkpatronen, en contact te maken met het meest Lichte, Wijze, Liefdevolle en Heldere in je Zélf. Je kan je gids/Beschermengel vragen om je de hoogste visie te tonen over specifieke stukken. En dan is het aan jou om er wat mee te doén.

Deze 10/1-maand in een 10/1-jaar (en dan in deze 10/1-week) legt de focus op herdefiniëring van je doel en richting. Wat wil je écht? Hoe wil je het? Wil je dat vanuit je mind, of vanuit je hart en ziel? Wat is het je waard? Wat vind jij waardevol? Wat is jouw waarheid op dit moment? Het zijn cruciale vragen waarmee we zelf licht kunnen werpen op onze ‘thema’s. Het lijkt op het uittrekken van de stekker, en hem er nadien weer in te steken. Opnieuw je ware motivatie terugvinden, in je relaties, in je job, in je praktijkgegeven, in je leven. Opnieuw aansluiten op wie je NU écht bent, en dat kan door dit snel verlopende proces al heel wat anders zijn dan vorig jaar.


Het Virgo-thema staat in de spotlights. Hoe ver ga je in je dienstbaarheid? Niet ver genoeg? Te ver? Hoe kan je daar concreet verandering in brengen, zodat dit stuk harmonieus wordt in jou en je leven? Vind je plezier en vreugde in je dienstbaarheid, of haal je er geen energie meer uit? In dat laatste geval is het goed te onderzoeken of dat een tijdelijk verschijnsel is (misschien door te weinig aandacht te hebben voor je fysieke welzijn), of dat het is omdat de energie uit die situatie is verdwenen, en het een aflopende zaak is?

Het feit dat we op enkele dagen tijd twee zonnevlammen hebben gekregen van het zwaarste kaliber (sinds 2006), én de tijdelijk verhoogde intensiteit van de kosmische straling (van Zon en andere sterren) van de afgelopen maanden, betekent dat ons proces in versnelling komt. Wat niet juist zit, komt aan het licht, of dat nu in onszelf is of in de wereld rondom ons. Het komt aan het licht opdat we het zouden kunnen ‘verlichten’.

Telkens wanneer zonnevlammen binnenkomen, of wanneer er veel zon-activiteit is, staat er je een periode te wachten van emotionele, mentale en fysieke schoonmaak, en dat is nu niet anders. Het blijft dus aangewezen om elke dag je aura op te schonen. Er circuleert heel veel energetisch afval momenteel, er wordt heel wat geprojecteerd, en mensen die veel Licht dragen, werken als een stofzuiger en als een rode lap op de stier voor iedereen met wie ze live of via internet of door aan te denken in contact komen. Een goed energie-management – zorgen voor gestage schoonmaak, stroming en voeding in je energieveld – is steeds meer nodig. Wees een goede CEO van je eigen energieveld!

De Nieuwe Maan en de Herfstequinox rond 21 september, het Virgo-stellium (een heleboel planeten die in Virgo staan) op 23 september, en uiteindelijk het opnieuw direct gaan lopen van Pluto retrograde op 28 september, zijn kosmische triggers voor ons geboorteproces. Vanaf die periode zouden we toch een periode van herademing en ontspanning moeten kunnen voelen, en is er eindelijk opnieuw plaats voor enkele duidelijke veranderingen waar we blij mee kunnen zijn.

We kunnen natuurlijk zélf nu al werken aan die herademing en ontspanning: auraschoonmaak (een boel energetisch afval in de aura maakt heel onrustig en maakt dat men niet goed in zijn vel zit, en heeft op de duur fysieke symptomen als gevolg), fysieke beweging, meditatie, dingen doen die je écht graag doet, je thema’s zo goed als je kan proberen aan te pakken en daadwerkelijk op te lossen, je energie stromend houden: dit alles maakt dat we zélf onze eigen verlichting creëren, en niet hoeven te wachten tot een of andere uiterlijke trigger ons ‘verlost’. En net dat, dat is ons proces, dat is onze groei in meesterschap.

Keep the Faith

Fran