De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 14 september 2017

Dagtekst van Donderdag 14 September 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van  Donderdag 14 September 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De muziek der sferen - wie vibreert in harmonie met het universum, kan deze horen

"Wanneer ze zich afsnijden van de universele harmonie, beelden de mensen zich niet alleen in dat ze niets verliezen, maar ze zijn er ook nog van overtuigd dat ze, door zich te onttrekken aan de wetten van de natuur, en deze te bestrijden, hun vrijheid zullen veroveren en hun macht zullen bevestigen. Welnu, dat is de grootste vergissing. 

De mens wordt pas echt machtig en vrij, als hij erin slaagt om in harmonie te vibreren met het universum. Hij begint de symfonie van de natuur te horen, waar alles zingt, de bossen, de rivieren, de sterren... Deze kosmische symfonie noemt men de muziek der sferen. Om die muziek der sferen te horen, moet hij beginnen met het harmoniseren van zijn hele wezen, al zijn organen en alle cellen van die organen, door een onafgebroken en grondige arbeid. Wanneer de kleinste deeltjes van zijn wezen in volmaakte harmonie zullen trillen, zal de symfonie van het universum zich aan hem openbaren."