De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 13 augustus 2017

Moeder Aarde: Oplettendheid en Toewijding / 1 augustus 2017 / Barbara Bessen

Moeder Aarde: Oplettendheid en Toewijding
1 augustus 2017 / Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur


Lieve vrienden van de maandelijkse boodschappen!

Wij komen zojuist terug van een seminarreis naar Ierland. Werkelijk een prachtig vlekje op de Aarde, dit Ierland. Men kan daar zo heerlijk in de natuur duiken. Een grote, wijdse en diepe stilte, sappig groen, sierlijk grazende schapen en heerlijke oude cultuurplaatsen stonden op ons te wachten. Ik dacht later: Eigenlijk zouden wij helemaal niet zo ver moeten reizen, wij hebben deze mogelijkheden ook bij ons thuis.

De natuur staat ons overal ter beschikking. In heemtuinen, in de bergen of in zacht glooiende heuvels, afhankelijk van waar men woont. Wij moeten ons gewoon vaker van de dagelijkse plichten ontdoen. Eens het werk in huis laten liggen of andere dingen naar later verschuiven als de zon lonkt of de zomerse regen die ook mooi kan zijn, zoals Ierland ons liet zien.

Misschien maken wij een wandelingetje, een fietstochtje of rijden wij met de auto naar een plaats die men altijd al wilde leren kennen. Of men bezoekt een reeds bekende plaats om met andere, intensieve ogen te kijken. Soms hoeft men maar een paar minuten rustig te zijn, de ogen te sluiten en te luisteren, te ruiken en te voelen, en dan is men al in een andere wereld.


Misschien ook in een anders zijnde wereld zoals de wereld der Elfen, van de Feeën en de Deva’s. Hierbij is het passend dat ik in Ierland een zeer innig contact heb gehad met Moeder Aarde. Hiermee wilde zij ons een paar in woorden verpakte energiepakketten brengen.

Ik wens jullie veel vreugde bij het duiken in de natuur!

Channeling met Moeder Aarde van Augustus 2017: Oplettendheid en Toewijding

Ik ben degene die jullie draagt. Misschien willen jullie even de ogen sluiten en jezelf laten vallen. Laat je in jezelf ineen vallen. Dit begint met het onspannen van de ogen, het gezicht, de schouders, de armen. Je gezamenlijk Zijn krijgt de boodschap: wij hoeven alleen maar te zijn. Doe dit even een moment.

Je zult merken dat jullie je mond en kaken vaak gespannen houden. Als je de mond ontspant en je tanden zachtjes op elkaar laat rusten, niet bijten, ben je een stuk meer bij jezelf gekomen. Vanuit deze situatie hebben jullie toegang tot andere werelden. De wereld waaruit ik jullie nu aanspreek is niet fysiek. Zij werkt uit op het fysieke maar is het zelf niet.

Als jullie nu voor je innerlijk oog een kleur of zelfs een zich vormende gestalte zien of voelen, is dit mijn Hoger Zijn dat met jullie contact wil opnemen.

Dat wat ik als Aarde, als het wezen dat ik ben, wil vertellen is: Wij zijn niet van elkaar gescheiden. Alles dat jullie hier beleven doen jullie met mij. Het kan niet anders, nietwaar? Wat zegt jullie verstand hierover? Is het stil? Prachtig. Maar dit zal niet lang duren.

Het haalt uit het verleden ideeën, argumenten die jullie in de fysieke wereld als een gescheiden realiteit zijn geleerd. Ik ben een planeet die hoort bij een zonnestelsel dat op zijn beurt in een melkwegstelsel beweegt, zich ontwikkelt – net zoals jullie.

Wij zijn ingebouwd in het bewustzijn van een groot schepperwezen. Voel eens in jezelf hoe het is om in een groter geheel te leven. Welke beslissingen er ergens of wanneer genomen worden – zij hebben uitwerkingen op mij en op jullie (zolang jullie op of ook in mij leven).

Misschien wisselden jullie van woonplaneet, misschien bewonen jullie ergens anders een planeet of deden jullie dit al op Venus, dan zijn de vooruitzichten duidelijk. Venus is een heel anders vibrerende planeet, maar het blijft zich bevinden in een groter geheel en de werking daarvan blijft.

Het is zinvol om je van deze samenhang weer bewust te zijn. Jullie hebben nu in dit Veld van Hoger Bewustzijn de gelegenheid om je leven op deze Aarde in volle vrijheid te ontwikkelen. Jullie beslissen dagelijks wat jullie eten, waar jullie naartoe gaan en met wie jullie nader in contact zijn. Toch gebeurt dit allemaal onder de vlag van een ander Bewustzijn, jullie doen het nooit voor jezelf of voor mij alleen. Alles werkt met elkaar, niets is separaat.

Jullie denken ’s avonds in bed misschien, als jullie verstand de dag nog eens doorneemt, dat jullie arm zijn, ziek, niet gekend en/of een meelijwekkend schepsel zijn omdat jullie aan zoveel uiterlijke omstandigheden onderworpen zijn. Jullie verstand vertelt jullie maar zelden dat alles prachtig is, zorgenvrij of zelfs extatisch is.

Meestal geeft het jullie dingen die sterk in de dualiteit ingebed zijn. De gelukzaligheid komt van een Hoger Niveau, deze kwaliteit van Goddelijkheid, dit Bewustzijn dat dit in zich draagt. Daar bestaat geen dualiteit en geen scheiding, daar is Alles EEN.

Laat je ‘s avonds in bed wat vaker naar dit hogere niveau schakelen en bevrijd jezelf even van de vele hoe-en-waarom’s van het leven.

Laat je door de Liefde inwiegen, die geen zorgen kent en er ook geen maakt. De natuur, de vier elementen, die een leven hier op Aarde mogelijk maken, begrijpen hogere wetten. Deze wetten zijn herkenbaar en zij zijn te leren, men kan zich van hen bewust worden.

Het is het doel van alle wijzen en mystici geweest om heer over deze elementen te worden. Heer ervan worden klinkt zeer dualistisch het heeft – naar aardse begrippen – iets met macht van doen. Ja, en dit is het probleem van alle mensen. In de loop der vele levens hier in de dualiteit – op mij of op andere planeetwezens – heeft de mens zijn toegang tot het scheppersniveau verloren.

Men vertelde hem dat er niets mogelijk is of anders alleen maar voor uitverkoren mensen. Dit “zwaard van Damocles” hangt boven vele mensen.

Wie vertrouwt er op de God in zichzelf om de macht over de elementen over te nemen en die uit te drukken?

In gedachten gaat bijna iedereen terug, nog steeds. Het is allemaal een schepperswerktuig waarmee wezens die in hun bewustzijn verbleven, werkten. Wie zijn jullie werkelijk? 

Hebben jullie dit al uitgezocht? Waren jullie al in nauwe verbinding met de natuur? Hebben jullie al eens het kietelen van een Elf gevoeld? Hebben jullie de waarschuwende woorden van een Deva gehoord, die jullie op de achteloosheid van de mensen opmerkzaam maakte?
Hebben jullie al eens de woorden van een oude Eik gehoord of gevoeld, die vertelde over zijn vele ervaringen? Hebben jullie de steeds mensvriendelijke Aardwezens gezien die zich door de mens niet ernstig genomen voelen en die jullie niet altijd goed gezind zijn?

Pas na lang onderzoek schenken zij jullie hun aandacht. Er is zoveel te ontdekken dat niet zomaar – misschien wel in de nabije toekomst – met het uiterlijk oog te ontdekken is en dit onderscheidt zich vele malen meer van de zogenaamde aardse realiteit..

De toegang tot de natuur opent jullie innerlijke ogen, de poort naar het Universum, dat wat werkelijk is.

Een leven in het Geheel is het waard om na te streven. Leer om met je innerlijke ogen te kijken en breng deze waarneming mee naar het uiterlijk leven. Ga heen en weer tussen de werelden om je eigen waarheid beter te leren kennen. Ervaar wie jullie werkelijk zijn, wat jullie hier willen leven, welke opdracht jullie misschien hebben en ook wie ik, de Aarde werkelijk ben.

Mijn kracht, mijn weten, staat jullie ter beschikking. Leer met mij en jullie innerlijke God om je leven te scheppen. Maar hiervoor geldt een eis: het is de toewijding die jullie een beetje, of meer, zijn verleerd.

Geef jezelf over, laat het verstand erbuiten dat probeert om de heerlijkheid van de schepping in mootjes te hakken, in te delen en te verklaren. De schepping is bovengeschikt, vaak onbegrijpelijk, hij is eenvoudig. De heerlijkheid van alles is een groot experiment en wie van jullie graag experimenteert – sommigen van jullie hielden hiervan in je jeugd en op school – weet, dat er grenzen zijn die men met het verstand niet kan overschrijden.

Er is nieuwsgierigheid voor nodig, deemoed, toewijding en een open hart om dieper is het grote Mysterie te gaan.

Willen jullie mij in mijn innerlijke werelden volgen voor een prachtig experiment?
Het is het experiment van de schepping op zich. Duik met mij in de wereld der wonderen. De wonderen staan direct voor de huisdeur van jullie hart en willen in jullie leven komen. Wonderen die jullie leven ook uiterlijk bereiken zijn niet logisch. Zij onttrekken zich aan de fysieke realiteit. Zij zijn verweven in de vele dimensies, die onderdeel zijn van de schepping, om dan heel plotseling in jullie leven te komen.

Zijn jullie op wonderen voorbereid?

Mijn Liefde is met jullie!

IK BEN de Aarde, ook Gaia genoemd.

Ontvangen door Barbara Bessen in augustus 2017. Deze tekst kan vrijuit gebruikt worden. Veranderingen van de tekst zijn niet toegestaan.