Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 13 augustus 2017

Dagtekst van Zondag 13 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 13 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De eenzaamheid - hoe haar te overwinnen

"Het gevoel eenzaam te zijn is een van de meest verschrikkelijke pijnen die de mens kan ondervinden. Ieder mens heeft de behoefte om iemand te vinden, waarmee hij zijn gedachten, gevoelens en verlangens kan delen, iemand waarmee hij iedere dag harmonieuze uitwisselingen heeft. Die ideale persoon is uiteraard heel moeilijk te vinden en hoeveel boeken hebben niet de pijn, de angst en het gevoel van verlatenheid beschreven dat ervaren wordt door mannen en vrouwen die er niet in lukken diegene te vinden, die door sommigen de zusterziel wordt genoemd! 

Maar de waarheid is dat de menselijke ziel alleen door God voorgoed en volledig vervuld kan worden. Wie de eenzaamheid wil overwinnen, wie iedere dag wil voelen dat hij niet alleen is, dat hij omgeven is door wezens die hem liefhebben en begrijpen, dat hij zelf vervuld is van een immense aanwezigheid vol vreugde en licht, moet zich met God verenigen. Hij dient zich te verenigen met God in zijn uitingen die de wijsheid, de liefde en de waarheid zijn. Voor wie de liefde in zijn hart plaatst, de wijsheid in zijn verstand en de waarheid in zijn wil, bestaat er geen eenzaamheid."