Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 12 augustus 2017

Dagtekst van Zaterdag 12 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 12 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Spirituele Gids - het gevaar deze taak op te nemen als je het 'diploma' niet hebt ontvangen


"Sommige mensen nemen de rol van spirituele gids op zich, zonder te beseffen dat ze niet over de nodige vermogens en kwaliteiten beschikken: wijsheid, liefde, onbaatzuchtigheid, onderscheidingsvermogen, geduld ... Ze weten niet, als ze geen goedkeuring hebben gekregen van de hemel, dat het zeer gevaarlijk is deze loodzware taak op hun schouders te nemen.

Om deze taak van spirituele gids op te nemen, moet men een 'diploma' behaald hebben. Ja, ook in de spirituele wereld ontvangt men diploma's: de lichtende geesten die ons naar de aarde hebben gestuurd, observeren ons, geven ons een beoordeling. En als ze zien dat iemand geslaagd is voor de examens die door het leven opgelegd zijn, overhandigen ze hem een diploma, dat hem ook het recht geeft om op zijn beurt te onderwijzen. En waar is dat diploma? Het is in elk geval geen papier dat kan worden vernietigd: het is als een zegel dat op het gezicht en over gans het lichaam wordt gedrukt; het maakt deel uit van de persoon zelf. Het geeft aan dat hij successen heeft behaald door een werk aan zichzelf, een werk van ieder ogenblik. Mensen kunnen het misschien niet zien, maar alle natuurgeesten, alle lichtende geesten zien het van ver en ze snellen toe om hem te helpen bij zijn taak."