De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 9 augustus 2017

Dagtekst van Woensdag 9 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 9 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het licht van de zon - het ontvangen en weer uitstralen

"Alle bestaansvormen op aarde, de stenen, de planten, de dieren en de mensen, ontvangen het leven van de zon, haar warmte, haar licht. Maar de mensen, die een hoger bewustzijn hebben dan de stenen, de planten en de dieren, kunnen meer doen dan ze passief te ontvangen. Als de mensen leren om naar de zon te kijken, om met haar te werken, zullen ze de aard van die energie begrijpen waarvan zij de bron is, en hoe ze, door het ontwikkelen van hun subtiele centra, het licht kunnen opvangen en transformeren.

Wat is een Ingewijde? Iemand die heeft leren werken met de zuiverste kwintessens van de zonne-energie. Zij vertegenwoordigt voor hem een voedingsmiddel dat hij absorbeert en assimileert om het vervolgens weer uit te stralen om zich heen. Dit is waarom hij daarna alle wezens kan verlichten, verwarmen en verlevendigen. De echte kracht van een Ingewijde komt voort uit zijn vermogen om het zonlicht te transformeren."