De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 11 augustus 2017

Dagtekst van Vrijdag 11 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 11 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Moeilijkheden - ze niet ontvluchten, maar zich oefenen om ze te verdragen


"Als je wegvlucht van de inspanning en het werk dat je wordt opgelegd door het leven, zal je nooit vooruitgang boeken. Sommigen verdragen hun familie of hun werk niet meer, en laten hen in de steek... Anderen gaan op de vlucht voor elke verantwoordelijkheid... Welnu, wegvluchten is echt niet aan te raden. Als het lot je in bepaalde omstandigheden heeft geplaatst, zijn daar redenen voor.

Om het hoofd te bieden aan de moeilijkheden en obstakels van het dagelijks leven, moeten we ons versterken. Bekijk de atleten, hoe ze trainen, bekijk de alpinisten die zich meten met de bergen, en de zeilers die de oceaan oversteken en daarbij alle weersomstandigheden en de grootste gevaren trotseren... Probeer hetzelfde te doen. Niet fysiek natuurlijk, want niet iedereen is bekwaam tot zulke krachttoeren, maar geestelijk, door jezelf te trainen om weerstand te bieden, om vol te houden. Uiteraard, als er een moment komt dat de situatie onhoudbaar wordt, breng jezelf dan in veiligheid. Maar kom zo snel mogelijk weer terug om verder te doen... totdat je sterk en standvastig genoeg bent om je taak te volbrengen."