Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 10 augustus 2017

Dagtekst van Donderdag 10 Augustus 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 10 Augustus 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Onwetendheid is nooit een excuus -

"Iemand jammert: "Ik zoek het licht, ik bid elke dag, maar God hoort mij niet. Ik kom alleen maar moeilijkheden tegen, ik ben ongelukkig en ziek, ik zie geen enkele zin meer in het leven." Maar wiens fout is het? Als hij zoveel problemen tegenkomt, is het omdat hij ze aangetrokken heeft. Hij zal zeggen: “Aangetrokken? ... Maar hoe dan? ... Dat is niet wat ik gevraagd heb. Daar weet ik niets van”. Toch wel, want terwijl je zaken vroeg, heb je bepaalde wetten verwaarloosd. “Ah? Dat wist ik niet". Misschien, maar of je het wist of niet, je hebt wetten overtreden, en nu draag je daar de gevolgen van. Onwetendheid is nooit een excuus. Als je de wegcode niet respecteert, zal de politie komen om je op de bon te slingeren, en het heeft geen zin om te zeggen: "Maar meneer de agent, ik wist niet dat...". De agent zal rustig verder de bekeuring schrijven, hij zal niet willen horen of je het wist of niet: voor hem moest je het weten.

Het is dus aan jou om je gedrag beter af te stemmen op je spirituele aspiraties. Je zult niet langer het excuus hebben dat je het niet wist. Als je weer nalatig bent, zul je dubbel schuldig zijn en zul je eronder lijden."