De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 2 juli 2017

Heavenletter 1827: Wat Is het Nut van Ongebruikte Liefde? / Geplaatst 2 juli 2017

Wat Is het Nut van Ongebruikte Liefde?
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 juli 2017

 God zei:

Wanneer jij weet dat de Hemel er is, en dat Ik God ben, waarom zou jij dan door iets totaal op zijn? Een schot met een katapult mag een reus stoppen, maar wat kan de Hemel beletten en wat kan Mij beletten? Een kernbom kan dat niet. De beproevingen van jouw dagen kunnen dat niet. De grootste angsten kunnen dat niet.

Jij raakt op omdat je voor eventjes denkt dat er iets op het spel staat. Er staat niets op het spel, geliefden, alleen jouw gemoedsgesteldheid.

Jij weet vaak niet eens de namen van jouw angsten, toch verbind jij je met ze. Naamloos voeg jij ze aan jouw handtekening. Jouw hand beeft als jij schrijft, en ongenoemde angst zet zijn naam eronder. Wat het ook is waar jij bang voor bent dat zal gebeuren, de angst waar jij mee zwaait is angstiger.


Denk jij dat jij verplicht bent om angstig te zijn, dat het jouw verantwoordelijkheid is? Dan kun je een waakhond worden. Jij kunt verliezen wat niet van jou is om te houden. Jij vreest dat je jouw geld kunt verliezen, maar geld heeft niet jouw naam erop. Je bent bang dat jouw gras kan opdrogen; het is een illusie om te zeggen dat het gras in jouw voortuin van jou is.

Het gras dat groeit of opdroogt is helemaal niet van jou. Er is geen bezit dat van jou is. Jouw lichaam is het niet. Alle schatten van de wereld zijn aan jou geleend. Een lening is een tijdelijk cadeau. Vroeg of laat geef je het terug. Wanneer het aankomt op bezittingen in de wereld, weet jij al dat je eens ze door moet geven.

Pin jezelf niet vast op alles wat tijdelijk is. Heb jij niet gezworen om bezittingen te dienen,
voor ze te zorgen, een oog op ze te houden, op ze te passen alsof ze van jou zouden zijn?

Er is een ding op Aarde waartoe jij verplicht bent, en dat is om lief te hebben. Jij bent daartoe verplicht omdat liefde inherent is aan jou. Net zoals jij lengte hebt zodat jij op kan staan, heb jij liefde zodat jij haar kan gebruiken. Wat is het nut van ongebruikte liefde?

Er is niets zoals liefde. Laat jouw liefde schijnen op de manier waarop jij jouw meubels doet. Laat jouw hart schijnen.

Angst wijkt af van liefde. Angst zijn vervelende vliegen, toch vliegen houden jou niet af om te gaan waar jij wilt. Angsten, groot en klein, kunnen op jou neerstrijken, maar zij hoeven niet te blijven. Eigenlijk zijn er geen kleine angsten, want alle angsten blazen zich op tot ze groot zijn. Ze zijn enorme schaduwen die jouw zicht blokkeren. Een schaduw kan op jou neervallen, maar dat betekent niet dat hij jou kan ondermijnen. Angst hoeft niet een aanslag op jou te plegen.

Jij zegt dat jij geen angsten wilt, en toch klamp jij je aan ze vast.
Gezond verstand en door angsten gebonden zijn is niet hetzelfde. Wees verstandig als je een straat oversteekt, maar ieder klein ding waar jij bang voor bent is een stand-in van angst. Angst herinnert zichzelf aan jou op wat voor manier het kan.

Genoeg van angst, die opgeblazen draak. Laten Wij praten over liefde, een wit paard dat aan komt galopperen vanuit het westen en jou redt van jouw angst. Besteed aan liefde de aandacht die jij aan angst hebt besteed.

Wanneer een angst opkomt, verleg jouw aandacht naar liefde. Wanneer een probleem zich voordoet, verleg jouw aandacht naar liefde. Wanneer er iets gebeurt, verleg jouw aandacht naar liefde.

De Hemel bestaat, en jij hebt een God van Liefde. Wat anders moet je kennen dan liefde? Wat anders is er om te hebben en te geven? Wat anders is er voor jou om te zien?

vertaald door: