Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie. /16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie.
16 juli 2017

Religie is nooit deel van een samenleving. Het is universeel, het is existentieel, en zeer, zeer gevaarlijk. Je kunt geen gevaarlijkere man vinden dan een religieuze man, een meer opstandige man dan een religieuze man, een meer revolutionaire man dan een religieuze man. Omdat zijn revolutie zo absoluut is dat er geen mogelijkheid bestaat voor een compromis met hem.

En omdat hij weet wat hij doet, is hij zo absoluut zeker dat je hem niet kan bekeren.

En hij is besmettelijk. Als hij daar is, zal hij zich verspreiden als een ziekte, hij zal veel mensen besmetten.

Jezus moest worden gedood. Het christendom kan worden aanvaard, maar niet Christus. Wat is het christendom? Het christendom is de inspanning van de maatschappij om Christus te vervangen. Christus is gevaarlijk, dus de maatschappij creëert een christendom rondom hem.

Het christendom is goed, want het is een sociaal fenomeen, een sociale politiek. De kerk is oké, de priester is oké - de profeet is gevaarlijk. Dat is waarom er op Aarde driehonderd religies bestaan.

-Rajneesh


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl