De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 30 juli 2017

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Verliefd worden: een leerschool voor het verruimen van je bewustzijn -

"Met welke zorgeloosheid gaan de meeste mannen en vrouwen een liefdesrelatie of een huwelijk aan! Ze beelden zich in dat alles gemakkelijk, licht en aangenaam zal zijn, want natuurlijk is de ander alleen daar om hun wensen te voldoen en hen aangename momenten te laten beleven. Maar geleidelijk beginnen ze te voelen dat het niet zo eenvoudig is, en dan ontstaan discussies en conflicten. Tot ze begrijpen dat ze, om de situatie te herstellen, inspanningen moeten doen en zichzelf een beetje vergeten om aan de ander te denken. Wat ze zich voorstelden als een romantisch avontuur, een sprookje, is eigenlijk een school waar ze de belangrijkste les voor ieder mens beginnen te leren: het verruimen van het bewustzijn.

Vraag je je af waarin deze verruiming van het bewustzijn bestaat? Gewoonweg uit je beperkte, egocentrische zelf treden, om binnen te gaan in de immense gemeenschap van de mensen. En voor velen begint deze leerschool onvermijdelijk wanneer ze 'verliefd worden’."

Omraam Mikhael Aivanhov