Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 30 juli 2017

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Verliefd worden: een leerschool voor het verruimen van je bewustzijn -

"Met welke zorgeloosheid gaan de meeste mannen en vrouwen een liefdesrelatie of een huwelijk aan! Ze beelden zich in dat alles gemakkelijk, licht en aangenaam zal zijn, want natuurlijk is de ander alleen daar om hun wensen te voldoen en hen aangename momenten te laten beleven. Maar geleidelijk beginnen ze te voelen dat het niet zo eenvoudig is, en dan ontstaan discussies en conflicten. Tot ze begrijpen dat ze, om de situatie te herstellen, inspanningen moeten doen en zichzelf een beetje vergeten om aan de ander te denken. Wat ze zich voorstelden als een romantisch avontuur, een sprookje, is eigenlijk een school waar ze de belangrijkste les voor ieder mens beginnen te leren: het verruimen van het bewustzijn.

Vraag je je af waarin deze verruiming van het bewustzijn bestaat? Gewoonweg uit je beperkte, egocentrische zelf treden, om binnen te gaan in de immense gemeenschap van de mensen. En voor velen begint deze leerschool onvermijdelijk wanneer ze 'verliefd worden’."

Omraam Mikhael Aivanhov