De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 2 juli 2017

Dagtekst van Zondag 2 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 2 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De beproevingen - leren om hen te overwinnen

"Soms worden we getroffen door het gezicht van mensen die de intriges, de aanvallen en het verraad van hun omgeving het hoofd moesten bieden en erin geslaagd zijn om deze beproevingen te boven te komen. Hun blik en hun gelaatsuitdrukking onthullen de rijkdom van hun innerlijk leven. Ze hebben dus bijna niets verloren in die beproevingen. Of anders gezegd, om een beeld uit het bankwezen te gebruiken: ze hebben tijdelijk alleen intresten verloren, maar hun kapitaal is intact gebleven.

Observeer en vergelijk diegenen die zich totaal overgeven aan hun ontgoochelingen en moedeloosheid met degenen die erin slagen om deze te boven te komen. Wat een verschil! Door zich over te geven aan ontmoediging en verbittering, hebben de enen hun ware schat verloren, terwijl de anderen integendeel bezig zijn om hem honderd- of zelfs duizendvoudig terug te winnen. Zij zijn vitaal, hartelijk en altijd klaar om weer aan het werk te gaan."