De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 16 juli 2017

Dagtekst van Zondag 16 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 16 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De goddelijke gerechtigheid - haar manifestaties


"Het is mogelijk om aan de menselijke rechtspraak te ontsnappen, maar het is onmogelijk om te ontkomen aan de goddelijke gerechtigheid. Waarom? Omdat deze twee vormen van gerechtigheid niet dezelfde aard hebben. De goddelijke gerechtigheid kan de mensen uiterlijk niet raken, maar ze raakt hen wel innerlijk. Sommige boosdoeners zijn er steeds in geslaagd om aan de menselijke rechtspraak te ontsnappen, maar innerlijk gaan ze hun ondergang tegemoet: hun gezondheid, hun psychische toestand, alles verslechtert. Schijnbaar houden bepaalde elementen nog stand, maar geleidelijk aan zullen ze aftakelen, omdat het de binnenkant is die de structuur voedt en ondersteunt; en wanneer de binnenkant het begeeft, zal op een dag ook de buitenkant het begeven.

Zo openbaart zich de goddelijke gerechtigheid. En ook al zijn haar sancties niet onmiddellijk zichtbaar, ze worden meteen van kracht: op het moment dat de mens een overtreding begaat, wordt er iets in hem verduisterd, aangetast. Zelfs al duurt het nog jaren voordat dit verval aan de buitenkant zichtbaar wordt, innerlijk is het reeds begonnen."