De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 8 juli 2017

Dagtekst van Zaterdag 8 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 8 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Zon - zoals we ons openstellen voor haar, moeten we ons openstellen voor God


"Wat is er zichtbaarder, schitterender dan de zon? Maar als we gebarricadeerd blijven achter gesloten luiken, zullen we niet eens weten dat de zon bestaat. Om haar te zien, moet je minstens één venster openen, want het is niet de zon die zich zal opdringen en door je muren of luiken zal boren. Net zo, om de aanwezigheid van God te ontdekken, moet je op zijn minst in jezelf een zolderraampje openen. Het is aan jou om iets te doen, niet aan God.

God is er, Hij straalt, en dat moet volstaan voor ons: het is aan ons om te doen wat nodig is om zijn aanwezigheid te voelen. Diegene die een hogere graad van bewustzijn heeft bereikt, krijgt voortdurend openbaringen over de zin en de schoonheid van de wereld, dus hoe zou hij niet de aanwezigheid van God voelen? Want dat is God, een aanwezigheid, en je ontdekt Hem naarmate je voelt hoe rijk en zinvol het leven is."