Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 29 juli 2017

Dagtekst van Zaterdag 29 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 29 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De echte oplossingen bevinden zich enkel in het gebied van de geest -

"Waarom bevinden de hersenen zich bovenaan, op het hoogste punt van het lichaam? ... Als je dit begrepen had, zou je niet, wanneer je teleurstellingen of verdriet ervaart, beneden blijven hangen in het hart, bij de gevoelens en de emoties, om te zeuren en te klagen. Dan zou je meteen moeite doen om je te verheffen naar het denken, de echte gedachte, de rede, de intelligentie.

Als je verdrietig bent of pijn hebt, hou dan deze kleine toespraak tot jezelf: "Akkoord, ik begrijp je, ik zal zakdoeken halen om je tranen te drogen. Maar wacht even, ik ga eerst nadenken.” En door even na te denken vind je veel sneller een oplossing dan wanneer je blijft ploeteren in dat zo neurotische deel van jezelf: het astrale lichaam. Want wat er gebeurt anders? Je blijft uren jammeren... uiteindelijk hou je daarmee op omdat je moe bent; en de volgende dag begin je opnieuw... Maar klagen en jammeren lost niets op. Dus in plaats van beneden te blijven hangen in emoties, waarom je niet inspannen om meteen te verhuizen en je boven te installeren, in dat gebied van de gedachte waar de geest heerst?"