De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 1 juli 2017

Dagtekst van Zaterdag 1 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 1 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De cirkel: het middelpunt en de omtrek, de geest en de materie -

"De cirkel met het middelpunt is een structuur die je overal in het universum terugvindt. Het is de structuur van het zonnestelsel met de zon in het centrum. En het is ook, aan het andere eind van de schaal van de grootteorden die van de cel die samengesteld is uit een kern van een stof genaamd cytoplasma, en daarrond een vlies: het membraan. Men vindt een soortgelijke structuur in het ei (dooier, eiwit en schaal), maar ook in de meeste vruchten (de pit of de zaden, het vruchtvlees en de pel).

Elk levend organisme bestaat uit een middelpunt, dan een ruimte waarin het leven stroomt en uiteindelijk een 'huid' die de grens vormt, de limiet. De ruimte rond het middelpunt staat voor de materie want de materie is onlosmakelijk verbonden met de notie van ruimte, terwijl de geest teruggebracht kan worden tot één punt. En de macht van de geest bestaat erin dat hij, hoewel hij een onwaarneembare entiteit is, overal tegelijk werkt."