Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

woensdag 12 juli 2017

Dagtekst van Woensdag 12 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 12 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het prana - wij vangen het op via de ademhaling


"Het zou ideaal zijn om elke ochtend onze gymnastiek- en ademhalingsoefeningen te doen in de natuur, om te genieten van de grotere zuiverheid van de lucht, want het is uit de lucht dat we die zeer waardevolle essentie kunnen opvangen, die de Indiase yogi’s het prana hebben genoemd. Het prana is een levensenergie die overal verspreid is: in de grond, in het water, in de lucht, in het vuur. Maar het wordt toch hoofdzakelijk vervoerd door de zonnestralen en zeer vroeg in de ochtend is het het overvloedigst. Elk deeltje is als een kristalheldere druppel, een klein zwevend bolletje licht gevuld met een spirituele substantie, en door te ademen absorberen we enkele druppels licht.

Door bewust de lucht door de neusgaten te laten stromen, zetten we onze subtiele centra in gang om er de kwintessens uit te halen. Eenmaal opgevangen, begint deze kwintessens rond te stromen; zij is als een lopend vuurtje dat zich langs de zenuwbanen aan weerszijden van de wervelkolom voortbeweegt. Zoals het bloed door de aders, slagaders en haarvaten stroomt, zo stroomt het prana door ons zenuwstelsel. Van onze manier van ademen hangt dus niet alleen onze fysieke gezondheid af, maar ook het verwerven van spirituele vermogens, het ontwaken van de chakra's."