De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 10 juli 2017

Dagtekst van Maandag 10 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 10 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Harmonie - haar gevolgen op de gezondheid


"Waarom moet men proberen in harmonie te leven? Omdat dit een toestand is, die een reeks fysicochemische reacties in het organisme ontketent, waardoor alle fysiologische processen beter verlopen. In harmonie leven betekent dat je besluit om de macht van de geest, de macht van de ziel, de macht van de gedachten en gevoelens op het fysieke lichaam uit te proberen. 

Hoeveel mensen verwoesten hun gezondheid, omdat ze onophoudelijk chaotische gedachten en gevoelens in zichzelf voeden! Ze beseffen niet dat hier kwaadaardige krachten aan het werk zijn, die bezig zijn hen te vernietigen en ze gaan door met de oorzaak van hun ziekten elders te zoeken. Hoe hen aan het verstand brengen dat het vaak hun gedachten en gevoelens zijn, die hen ziek maken? Door op te houden ze te voeden, door te leren harmonie in zichzelf te scheppen, deze in te ademen en zich ervan te doordringen, zullen ze zich onmiddellijk beter voelen."