De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 5 juni 2017

Heavenletter 1799: Het geschenk van Verantwoordelijkheid / Geplaatst 5 juni 2017

Het geschenk van Verantwoordelijkheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 5 juni 2017


God zei:

Het is een povere keuze om dingen boven je te laten hangen. Ze kunnen misschien wachten totdat er voor gezorgd wordt, maar ze hoeven niet boven jou te hangen. Ze kunnen in een rij wachten. De rij kan lang zijn, en toch niets hoeft er boven jou te hangen. Je hoeft je niet onder druk gezet te voelen.

Wees blij dat je verantwoordelijkheid hebt. Verantwoordelijkheid is een groot geschenk dat jij hebt.

Jij bent net als de portier die jouw kaartjes inneemt bij de film. Hij is blij wanneer de rij lang is. Hij weet dat hij maar een kaartje tegelijk kan nemen, en hij neemt elk vrolijk aan. De kaarthouders gaan gewoon voorwaarts in de rij. Zij richten zich niet op jou. Zij schreeuwen niet om jouw aandacht. Ze wachten simpel op hun beurt.


En dus kun je goed voelen bij wat er voor jou is om te doen.
Jij weet dat je niet alles in een keer gedaan krijgt.
Laat jouw karweitjes wachten op hun beurt. Haast je er niet heen.
Laat jouw verantwoordelijkheden net als obers zijn die komen snel genoeg naar jou toe. Ze zullen te voorschijn komen en jouw order nemen.

Als je tien dingen vandaag moet doen, dan kun je er maar een tegelijk doen. Als je honderd dingen moet doen, kun je er nog steeds maar een tegelijk doen. Wat is de haast? Alles zal geduldig op jou wachten.

Elk gevoel van urgentie dat jij hebt hoeft niet van buiten te komen. Jij bent degene die jezelf de urgentie oplegt. Jij bent degene die jezelf wanhopig maakt.

Misschien kun je het niet inhalen. Misschien zul je het nooit inhalen. In ieder geval zal zich iets nieuws aan jou zelf presenteren.

Wie maakt jouw tijdschema? Als er geen geloof in tijd was, zou jij je niet bezwaard voelen. Jij zou niet voelen alsof je er niet onder vandaan kan komen.

Omdat jij verantwoordelijkheid hebt, geef jezelf een beloning in plaats van een straf. Een last dragen is een grote straf.

Het maakt jou niet onbekwaam om nu alleen zoveel te doen als je aankan. Je hebt geen tien handen nodig. Als je tien handen had, zou je niet weten wat ermee te doen.

Als de baby huilt, zorg je ervoor. Als jij honger hebt, eet je. Als iemand anders honger heeft, geef je hem eten. Doe wat jij moet doen. Verantwoordelijkheid hoeft geen inbreuk op jullie te maken, geliefden.

Ken verantwoordelijkheid als het grote geschenk dat het is. Hoe meer verantwoordelijkheid jij hebt, hoe meer jij gezegend bent. Jouw schouders zijn breed. Jouw hart is groot genoeg. Hou van de verantwoordelijkheid die van jou is.

Als je tien kinderen had, zou je van ze houden. Liefde zou alles verdringen of begeleiden. Liefde zou voor het wasgoed komen, of zou het wasgoed begeleiden. Jij bent niet een sloof om de was of iets anders te doen. Jij bent een bevoorrecht Wezen om te doen welke taak ook nu voor jou ligt.

verzet je niet tegen verantwoordelijkheid. Verwelkom haar. Jij kan verantwoordelijk zijn zonder de verantwoordelijkheid te dragen. Begrijp je dat? Verantwoordelijkheid is niet een draak. Het is niet een zware last. Het is iets waar je voor moet zorgen. Accepteer verantwoordelijkheid als het geschenk dat het is. Het is een groot geschenk. Het is een groot geschenk dat jou gegeven wordt.

Van de miljoenen van mensen en mogelijkheden, werd iets aan jou gegeven om te doen. Met de gratie die jij het doet. Met Goddelijke Gratie, doe jij het. Herinner voor Wie je het doet.

Herinner dat jij van een melkweg van liefde komt en liefhebben is wat jij doet in welke vorm je het ook doet. Hou van wat voor je ligt, en dus doe je het. Waar is de last, geliefden?

vertaald door: