De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 1 juni 2017

Heavenletter 1795: Alleen Eeuwigheid / Geplaatst 1 juni 2017

Alleen Eeuwigheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 1 juni 2017


God zei:

Als deel van het laten gaan van het concept van oorzaak en effect is het noodzakelijk om jouw behoefte om het leven en al zijn gevarieerde gebeurtenissen te begrijpen te laten gaan. Het verstand wil verzamelen en uitzoeken en opbergen en alles netjes samenbinden. Toch is dat niet het leven leven. Het leven is niet echt een zaak van het verstand. Het is echt genoeg om te weten dat alles verbonden is en aaneengeschakeld en zo verbonden dat er Eenheid is en daarom geen puzzel om op te lossen.

Het laten gaan van het verleden en het laten gaan van de behoefte om het verleden te begrijpen zijn benodigdheden om je bewust te zijn van de Eeuwigheid. Wat jij het heden noemt is hetzelfde als bewust zijn van de Eeuwigheid. Het heden is niet een geïsoleerd moment. Wat jij heden noemt is een veel grotere wereld dan dat. Wanneer je niet de tijd uitzoekt, is jouw bewustzijn in Eeuwigheid. Wanneer jij in Eeuwigheid bent, is tijd niet eens in de vergelijking. Tijd wordt niet begrepen. Daar het opstijgen is.Jij leeft in Eeuwigheid of je je er nou bewust van bent of niet, dus Ik wil dat verschil maken. Het enige wat jij nodig hebt is bewustzijn van Eeuwigheid. Beschouw tijd jouw linkervoet, en Eeuwigheid jouw rechter. Wanneer jij loopt, kan maar een voet tegelijk de grond raken. Jouw focus op tijd hebben is jouw focus van de Eeuwigheid af hebben. Wanneer jij je ervan bewust bent dat je zwemt in de Eeuwigheid, ben je je niet bewust van de tijd. Je kunt niet op twee paarden tegelijk zijn.

Jij kan Mij Eeuwigheid noemen als je dat wilt. Aandacht voor Eeuwigheid of aandacht voor God - jij bent op dezelfde plek, of dezelfde niet bestaande plaats, zou Ik zeggen. Tijd en ruimte zijn dezelfde illusies, en beide zijn beperkingen. Elke illusie is beperkend. Jij bent zowel in tijd als in ruimte begrensd, en jij, die grenzeloos bent, hebt geen grenzen nodig.

Met Mij, zoals met Eeuwigheid, zijn er geen scheidingen. Er is Eenheid. Het is niet eens zo dat Eenheid zal de overhand zal hebben, want wat is er om over te heersen? Eenheid is wat het is. Gevoel van Eenheid kijkt evenmin naar het leven met een telescoop als dat het naar het leven kijkt met een microscoop. Er is geen analyse als het op Eenheid aankomt. Eenheid is. Iedere analyse breekt het besef van Eenheid. Analyse en besef zijn twee verschillende vormen.

Toch heeft Eenheid overpeinzen zijn eigen waarde. Jij bent op het spoor van Eenheid. Jij volgt haar spoor. Op een gegeven moment zul je meer zijn dan op het spoor. Er zal niet langer een spoor zijn. Jij zult precies op de goede plek zijn. Maar natuurlijk is er evenmin een plek van Eenheid als dat er een spoor is. Jij zult ondergedompeld worden in de Eenheid die jij zo wanhopig moest zoeken. Het was steeds de jouwe, maar je moest haar zoeken. Op het moment dat jij de analyse staakte, op het moment dat jij voorbij het zoeken naar bewustzijn was, was jij er. De ontdekking was gedaan!

Hoewel, op dat moment dacht jij niet aan ontdekking. Geen vlag gaat er omhoog. Jij bent simpelweg hier, kennelijk op de top van de wereld hoewel er geen wereld is om aan de top ervan te zijn. Er was geen top om te beklimmen, evenmin als er een plek was om te vallen. Aankomst is aankomst, en toch is het niet gekend als aankomst, omdat jij in de Eeuwigheid bent. Er is geen aan of uit in de Eeuwigheid. Er is geen vertrek en geen aankomst, behalve in jouw bewustzijn. En toch, als je je bewust bent van Eeuwigheid, is er niets om met bewustzijn een tegenstelling te vormen. Er is simpelweg Eeuwigheid, en ze heeft geen naam.

Vertaald door: