De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 20 juni 2017

De Raad - Neem Jullie Zelf Op - 18 juni 2017 / Ronald Head

De Raad
- Neem Jullie Zelf Op -
18 juni 2017 / Ronald Head

 Er is een prachtig lied met de titel waar we van houden: “Wat Als God Een van Ons Was?” We zouden die graag een klein beetje willen veranderen, in de hoop dat we de schrijvers niet beledigen. Wij zouden het graag laten zijn: “Wat Als God Iedereen van Ons Was?” Verbaast het jullie dat wij jullie vertellen dat het de waarheid uitdrukt?

Dat is omdat God, of de Schepper, of de Bron, of hoe jullie het Goddelijke ook wensen te noemen, Alles Dat Is geworden is. Welnu, Alles Dat Is houdt in Alles Dat Is. Het betekent iedereen die is. Het betekent al degenen waar je van houdt en al degenen die je zelfs niet eens in je buurt wilt hebben. Het betekent al degenen die jullie nooit zullen ontmoeten.

Dit is niet moeilijk om te begrijpen en de meesten zullen helemaal geen probleem hebben om er mee in te stemmen – intellectueel gezien. Het levendig beoefenen van wat dit betekent is voor sommigen wat lastiger, voor anderen onmogelijk. De redenen hiervoor zijn oneindig en langdurig. Ze zijn van anderen geleerd en door generaties heen doorgegeven.

Ze zijn, zonder uitzondering, gebaseerd op angst en de overtuiging van een beperkte voorraad van alles wat er van waarde is voor degene die bang is. “Wanneer hij daar iets van heeft, blijft er voor mij minder over”. “Ik weet niet hoe de dag van morgen er uit zal zien, dus heb ik zo veel nodig als ik krijgen kan”. En de lessen hierover zijn al eeuwig onderwezen. Sommigen hebben deze zelfs geleerd.


Maar dit is niet de boodschap die we vandaag willen overbrengen. Dus vragen we jullie nogmaals te overwegen: “Wat Als God Iedereen van Ons Was?”

Welnu, laten we jullie dit vragen, wanneer jullie die vraag in overweging nemen, aan wie dachten jullie dan? De meesten van jullie zullen dan zeggen dat hij dat was en zij en hen. De meesten zouden oprecht bedoelen ‘zij allemaal’. Wat doorvragend zouden sommigen toegeven bedenkingen te hebben over bepaalde groepen of personen. Maar nogmaals, dat is niet de boodschap hier.

Wij vragen jullie dit: Hebben jullie jezelf opgenomen? Sloot “Wat Als God Iedereen van Ons Was?” jullie in? En verder, behandelen jullie jezelf op die manier? Eren jullie je eigen leven als Dat Leven? De meesten van jullie zijn vertrouwd met de uitspraak: “Bemin je naasten als jezelf”. En in deze les gaat jullie gedachte altijd uit naar je naaste. Er zijn er maar weinig die het “zelf” overwegen dat wordt genoemd.

Maar begrijpen jullie dat, hoe jullie welk deel van het Alles dan ook behandelen, jullie het Alles behandelen? Omdat het tenslotte Het Alles is. En jullie maken daar ook deel van uit, begrijpen jullie dat? Jullie kinderen zijn dat ook, zelfs wanneer ze jullie uitdagen. Jullie levenspartner, wanneer jullie die hebben, is dat ook.

Welnu, wij zeggen niet dat jullie alles leuk moeten vinden wat ze doen. Vinden jullie alles leuk wat jullie zelf doen? We denken dat er van die dagen zijn dat jullie zelfs niet in je eigen gezelschap willen verkeren. Hou evengoed van jezelf. Er bevinden zich schurken op jullie planeet. Hou evenzogoed van hen. Nodig hen niet uit aan tafel. Maak het tot een gewoonte om te zien dat ze “Een van Ons” zijn, zelfs ofschoon ze dit duidelijk zelf niet eens weten. Bekijk hen zo, zelfs als ze dat zelf niet doen. En het allerbelangrijkste, bekijk jezelf zo, ofschoon de onmogelijkheid hiervan in jullie is ingeworteld. Wanneer de stem in jullie hoofd zegt: “Zeker, maar dat geldt niet voor mij!”, zeg haar dat ze zich koest moet houden en stil zijn. Heb meer interesse voor wat jullie hart er van vindt dan voor hetgeen jullie door je samenlevingen is geleerd. Wanneer jullie dit kunnen, zal de rest een kwestie van tijd zijn.

There are two published books available on Amazon that contain the collected messages received by Ron Head (that’s me). The first is The Wisdom of Michael, available HERE, and the second is It Rings True, available HERE. A third book is being compiled now.

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

Vertaald: Sjra