De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 25 juni 2017

Dagtekst van Zondag 25 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 25 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov
                                                             
Onze Intelligentie hangt af van het voedsel dat we op elk vlak nemen -

"De menselijke intelligentie is een manifestatie van de kosmische Intelligentie, maar een zeer onvolmaakte manifestatie, want omdat ze via de hersenen en het hart gaat, die voortdurend aan verwarring en hartstochten ten prooi zijn, wordt ze beperkt en verduisterd. De kosmische Intelligentie kan zich niet volmaakt manifesteren via een wezen dat niet eens zijn instinctieve impulsen kan beheersen. Om de leidsman van deze intelligentie te worden, moet hij leren om zich te beheersen, om zichzelf te zuiveren.

De menselijke intelligentie is niet alleen het resultaat van zijn studies en overpeinzingen, ze is ook het gevolg van de toestand, goed of slecht, waarin alle cellen van zijn lichaam zich bevinden. Hij dient ze dus goed te verzorgen door het bewaken van de kwaliteit van het fysieke, maar vooral van het psychische voedsel (gewaarwordingen, gevoelens, verlangens, gedachten), anders zal hij afgesloten blijven van de grootste openbaringen. Er is geen andere manier om zijn intelligentie te verhogen dan zijn manier van leven te verbeteren. Ingewijden hebben dit altijd geloofd, altijd geweten, en ze hebben altijd in deze richting gewerkt."

Omraam Mikhael Aivanhov