De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 28 juni 2017

Dagtekst van Woensdag 28 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 28 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het occultisme - gevaren voor wie de wetten van de universele harmonie niet respecteert


"Het volstaat niet om de methodes te kennen die toelaten om medium, magiër, alchemist, enz. te worden Je moet je eerst afvragen met welk doel je bezig bent en weten dat er wetten zijn die je dient te respecteren. Want wie de methodes van het occultisme gebruikt in zijn eigen voordeel overtreedt de wetten van de kosmische harmonie. En uiteindelijk is het de kosmos zelf die een veto stelt, en hij mislukt jammerlijk.

Veel occultisten of zogenaamde spiritualisten probeerden tot bepaalde resultaten te komen, zonder zich te bekommeren om de vraag of zij handelden in harmonie met de plannen van de kosmische intelligentie, en zij zijn zeer slecht geëindigd. Boeken over occulte wetenschap bieden een grote verscheidenheid aan methoden, formules en rituelen aan. Maar behalve het feit dat vele daarvan risico's bevatten, kan geen enkele van deze methodes de praktijk evenaren die erin bestaat zichzelf in harmonie te brengen met de kosmische orde. En dit gaat zelfs nog veel verder: voor wie deze harmonie niet nastreeft en anarchistische neigingen in zich de bovenhand laat nemen, worden de meest onschuldige praktijken gevaarlijk en keren ze zich tegen hem."