De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 8 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 8 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 8 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het kwaad - het beeld dat we ervan hebben is heel relatief

"Wat schadelijk is voor sommigen, kan onschuldig of zelfs goed zijn voor anderen. Sommige schepselen zijn dermate vertrouwd geraakt met het vuur dat ze zich er niet aan verbranden. Voor de mens is slangengif dodelijk, maar er zijn dieren waarop het geen effect heeft. Nog eenvoudiger, sommige mensen verdragen geen frisse lucht (ze vatten kou) of licht (het irriteert hun ogen), terwijl er niets beter is dan lucht en licht.

Zo zijn niet alle dingen, die de mensen als een kwaad zijn gaan beschouwen, noodzakelijk slecht. Het is voor het ogenblik een storend, een bedreigend aspect, omdat ze nog zwak of ziek zijn. Hun mening geeft alleen hun persoonlijke opvattingen weer, hun eigen weerbaarheid, wat dus een zeer relatief oordeel is. Maar vraag het aan de Ingewijden: hun reactie zal je verrassen, want aangezien ze hebben geleerd het kwaad te gebruiken, werd het iets goeds voor hen. En hoe zijn ze daarin geslaagd? Ze transformeren het kwaad."