De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 29 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 29 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 29 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het lijden: indien aanvaard met liefde, ademt het een parfum -

"Het lijden geeft mensen de kans om in zichzelf af te dalen om na te denken, te mediteren en hogere wezens aan te trekken om hen te leiden en hulp te bieden. Er is geen grotere wetenschap dan te weten hoe te lijden. Iemand die weet hoe te lijden ademt bloemengeuren. Het samenstellen en verspreiden van parfums is de wetenschap van bloemen. Omdat ze geleerd hebben weer en wind te trotseren en ook de gevaren die hen bedreigen, verspreiden de bloemen een heerlijke geur, en houden we van hen.

Maar welke geur produceren diegenen, die bij de minste tegenslag, bij de geringste pijn, beginnen te jammeren en in opstand komen? Alleen diegene die heeft ontdekt hoe hij zijn lijden kan aanvaarden door ermee te werken, distilleert dit parfum. Wanneer een Ingewijde lijdt omdat hij de lasten en de fouten van de mensen op zich neemt, zoals Jezus deed, dan verspreidt dat lijden, met liefde aanvaard, het meest heerlijke parfum. En dan komen de engelen genieten van die geur, zoals wij ons in een tuin verheugen over een boom in bloesem."